Kenyér receptek

Fehér kenyér, fűszeres kenyér, teljes kiörlésű lisztből, barna kenyér és különböző változatok, ahogyan látogatóink készítik

Fehér kenyér

Víz: 310 ml, Fehér liszt 560 g (fele-fele arányban használok kenyérsütő gépekhez készült és sima fehér lisztet)

Teljes kiörlésű lisztből

Ennek a kenyérnek is kisebb lesz a mérete, tömörebb lesz az állaga a teljes kiőrlésű liszt miatt

Saját változat barna kenyérre

Víz 320 ml, Teljes kiőrlésű rozsliszt 200 g, Fehér kenyérliszt 200 g (lehet félfehér is), Sima fehér liszt 160 g (nem kenyérsütő liszt)

Gabi kenyere

Finom! Az illat is ugyanaz, mint a gépnél. A kenyérsütőbe is ezeket az arányokat, és hozzávalókat ajánlom. Semmi sütő- és élesztőpor.

Fűszeres kenyér

Valamennyi felsorolt fűszernövény szárított formában értendő. Friss fűszereket jól föl kell aprítani, és dupla mennyiséget venni.

Barna kenyér

Víz 320 ml, Barna liszt 560 g, Só 3 teásakanál

Európai fekete kenyér

Tényleg „fekete” és nagyon tömör lesz, a németeknek van ilyen kenyerük

Keresés

Hirdetés

Hirdetés