ÉrdCenter (újra)beköszöntő


Az ÉrdCenter információs portál példa arra, hogy lehet Érden újat, értékeset létrehozni.
 
Hét évvel ezelőtt kezdődött a története, amikor egy család Budapestről Érdre költözött, s elkezdett megismerkedni a várossal és környékével, informatikában járatosak lévén az internet segítségével. Hamar kellemetlen felismeréssel szembesülhettek, mert az interneten keresésnél van ám egy különös érdi sajátosság! Amire aztán jött az ötlet: http://www.erdcenter.hu/pub/ec/about/mission.html

Az indulás óta meglepő mennyiségű információ gyűlt össze kereshető formában. Igaz, van ami avul, ám van ami nem:
 
http://www.erdcenter.hu/pub/ec/magazin0/recepttar/salatak/padlizsan_krem.html
 
http://www.erdcenter.hu/pub/ec/news/200707/hoseg.html
 
Próbáld ki, keresd itt ami eszedbe jut: http://www.erdcenter.hu/pub/ec/search.html akár ezeket: “föld”, “zene”, “barátság”, "uszoda", "kerékpár".

A létrehozói egészen komolyat alkottak az évek alatt, szabadidejük rovására, sokszor éjszakáik terhére. Sokan segítettek, közreműködtek a mindenkor friss tartalom létrehozásában, az önkormányzattól is kaptak komoly támogatást, de sok nehézséget is okoztak a fejlődő portállal folyamatosan növekedő feladatok. Sőt a kritikákból sem csak az építő jellegűek érkeztek a látogatottság felfutásával, amik kezelése nem ritkán túlterhelte a szűkös kapacitásokat. Ezek miatt már korábban többször felmerült szabad-e ebben a formában puszta lelkesedésből a civil kurázsira alapozva dolgozni.

A létrehozóknak és minden közreműködőnek köszönöm a lehetőséget, az EUSAN Kft-nek a technikai háttértámogatást, amire építve kísérletet teszek a folytatásra, hasonló gondossággal, elkötelezettséggel, közösségépítő szándékkal.
 
Nyilván másképpen, más hangsúlyokkal, más dinamizmussal, ám a célok változatlanok: http://www.erdcenter.hu/pub/ec/about/mission.html

Újdonságokkal, friss ötletekkel jelentkezünk és ebben számítunk azokra akik szeretnek e környéken élni, és akarnak tenni lakó és munkakörnyezetükért, a közösségük fejlődéséért!

üdvözlettel:
 
Süle Zsolt, Érdről
 
ÉrdCenter "a vonzó vonzáskörzetérd"
 

Keresés

Hirdetés

Hirdetés