Padlizsán Krém
Bartos Csilla
Hozzávalók
Padlizsán,
hagyma,
só,
bors,
olaj (vagy majonéz).
Elkészítés
A padlizsánt megsütöd - lehetőleg faszénen, de mindenképpen - nyílt lángon (a tűzhelyre tehetsz alufóliát és akkor nem lesz nagy dolog letisztítani). Egészen puha kell legyen a feje búbjától a talpáig. Amikor megsült lehámozod, ne érje víz! Aztán fölvágod, fontos, hogy szélességében, mert olyan szálak keletkeznek mint a hajszál. Egy tálba teszel pár csepp citromlevet (hogy ne barnuljon) és bele a jól felaprított padlizsánt. Sót, borsot, hagymát (vagy fokhagymát) ízlés szerint és olajjal sokáig kavargatni. Lehet bele olaj helyett majonézt kavarni, szerintem nem a boltit. Érdemes saját kezűleg készíteni. (Egy kanál mustárral kikeversz két tojás sárgáját és nagyon pici adagokban hozzá kevered az olajat.) Lehet az egészet turmixolni, akkor teljesen krémes lesz.
Jó étvágyat!