Padlizsán Krém

Bartos Csilla

Hozzávalók

Padlizsán,
hagyma,
só,
bors,
olaj (vagy majonéz).

Elkészítés

A padlizsánt megsütöd - lehetőleg faszénen, de mindenképpen - nyílt lángon (a tűzhelyre tehetsz alufóliát és akkor nem lesz nagy dolog letisztítani). Egészen puha kell legyen a feje búbjától a talpáig. Amikor megsült lehámozod, ne érje víz! Aztán fölvágod, fontos, hogy szélességében, mert olyan szálak keletkeznek mint a hajszál. Egy tálba teszel pár csepp citromlevet (hogy ne barnuljon) és bele a jól felaprított padlizsánt. Sót, borsot, hagymát (vagy fokhagymát) ízlés szerint és olajjal sokáig kavargatni. Lehet bele olaj helyett majonézt kavarni, szerintem nem a boltit. Érdemes saját kezűleg készíteni. (Egy kanál mustárral kikeversz két tojás sárgáját és nagyon pici adagokban hozzá kevered az olajat.) Lehet az egészet turmixolni, akkor teljesen krémes lesz.
 
Jó étvágyat!

Keresés

Hirdetés

Hirdetés