Napra Forgó Rehabilitációs Kht

Székhely: 2030 Érd, Szilfa u. 49.

Elérhetőség: Alapítás időpontja: 2000. január 3.

A Napra Forgó Kht. eszmei célja:

Az elesettek, rászorulók emberhez méltó módon történő támogatása:
dolgozni azért, hogy dolgozhassanak (munkaalkalmak teremtése: foglalkoztatási rehabilitáció)
dolgozni velük (közös tevékenység, re/integráció)
dolgozni értük (gondoskodás, alapítványi jelleggel)

ALAPELVEINK Az integrált foglalkoztatási rehabilitáció kapcsán

Cél: integrált foglalkoztatási rehabilitáció munkaerőpiacon hátrányos helyzetűeknek.
 
Cégforma: magánalapítású, közhasznú státussal rendelkező non-profit gazdasági társaság, Kht. „Rehabilitáltnak” akkor tekintünk egy embert, ha kilépve saját rászorultságának tudatából megnyílik a külvilág, a másik ember felé. Felismeri, hogy minden nehézsége ellenére képes sorsát irányítani, másokért felelősen tenni, és elindul ezen az úton.
 
A probléma. Magyarországon a foglalkoztatási rehabilitáció államilag elsősorban támogatott formája a szegregált, üzemi jellegű foglalkoztatás. Ez munkát ad, de kevéssé szolgálja a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációját, még kevésbé az integrációt, mert munkaidejében is sorstársai körében tartja őket.
 
Az új, sajátos megközelítésünk: MUNKA-CSAPAT, mint rehabilitáló közösség.
 
Az integrált foglalkoztatási rehabilitáció érdekében összekapcsoljuk az elméleti munkaerő-piaci tanácsadásokat, képzéseket a gyakorlati munkatapasztalat-szerzéssel. Alapelveink. Megismételhetőség.
 
Új metódusunk a piacgazdaságban hét év óta végzett szolgáltatás tapasztalataiból született. Bárhol bevezethető, ahol a piacgazdaság vállalatai részére megrendelések teljesíthetőek sérült emberek integrált munkacsapatai révén. Módszerünk nem feltételez állami támogatásokat, de lehetőség szerint él azokkal.
 
Földrajzi kiterjedés.
 
Magyarországon, kistérségi szinten (Dél-budakörnyék, Érden és térségében) megvalósult a modell, 50 alkalmazotti létszámmal.
 
A Zala Megyei Munkaügyi Központtal közös „4M” brit-magyar foglalkoztatási EU pályázati program keretében épült országos hálózat részévé váltunk.
 
Az EQUAL EU pályázat A/16 projekt keretében szlovák, olasz, ír partnerekkel dolgozunk együtt.

Keresés

Hirdetés

Hirdetés