Vörösmarty Mihály Gimnázium

2030 Érd, Széchenyi tér 1.
Telefon/Fax: 23/365-671
http://www.vmg-erd.hu
e-mail:vmg@vmg-erd.hu

vorosmarty-pano02.jpg

Iskolánk Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának középiskolája. Az intézményben 47 tanár 21 osztályban 688 diákot oktat négy évfolyamos és nyolc évfolyamos képzési formában.
 
Az oktatás szaktantermi rendszerben folyik. Az audiovizuális eszközökkel felszerelt, jó kialakítású tantermeken kívül, könyvtár és olvasóterem, 3 természettudományos laboratórium, 2 számítógépterem és Internet hozzáférés segíti a diákok tanulását. Az épülethez iskolakert, sportudvar, tornaterem és kondicionáló terem tartozik. A 300 fős előadóterem igényes, kedvező színhelyet biztosít országos szakmai konferenciák, továbbképzések, kulturális rendezvények számára.
 
Az intézménybe felvételi vizsgával kerülnek a tanulók.
 
Az idegen nyelvi, a matematika, a biológia, a kémia és a humán tagozatos tantervű osztályokban emeltszintű képzés folyik.


Az intézményben angol, német, francia, orosz és latin nyelv tanulására nyílik lehetőség. Felmérés után haladó vagy kezdő évfolyamszintű csoportokba kerülnek a jelentkezők.Az idegen nyelvek mellett csoportbontásban tanítjuk a matematikát, a számítástechnikát és a szabadon választott szaktárgyakat. Az érdeklődő tanulók többféle szakkör, egyetemi előkészítő közül választhatnak. A könyvtár minden délután nyitva van, ahol az Internet is szabadon hozzáférhető.
 
Az intézményt színes diákélet jellemzi.
 
Az iskolai diáksportkör keretein belül elsősorban az atlétika, a röplabda és kosárlabda szerepe jelentős. A természetjáró túrák népszerűsége évek óta változatlan.
 
Iskolánk az országos környezetvédelmi mintaiskola hálózat tagja, a természet- és környezetvédelmi nevelésnek több évtizedes múltja van.


Diákjaink évről-évre eredményesen szerepelnek a legrangosabb középiskolai tanulmányi versenyeken végzős tanulóink többsége felsőfokú oktatási intézményekben tanul tovább.
 
Az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium ápolja a kapcsolatot a régebben végzett tanítványaival. A hatvanas évek második felében érettségizett diákok kezdeményezésére 1990-ben alakult meg az ÉRDI VMG Baráti Köre Egyesület, amely azóta is folyamatosan dolgozik iskolánk érdekében.


Elérhetőségek

Cím, telefonszám, e-mail címek, az iskola honlapja

Az intézményben működő alapítványok

Vörösmarty Mihály Gimnázium Alapítvány (közhasznú), Érdi Gimnázium Alapítvány (közhasznú)

A gimnázium képzési rendszere

A négyosztályos gimnázium képzési rendszere, a nyolcosztályos gimnázium képzési rendszere, tartalmi mutatók a 2007-2008-as tanév végén

Oktatási rendezvények szervezése

Városunk vasúton és közúton az ország minden pontjáról könnyen megközelíthető, gyakori vonatközlekedés és sűrű autóbuszjárat köti össze a közeli fővárossal.
 
Iskolánk a város központjában, ÉRD-FELSŐ vasútállomás mellett található.


Épületünk kiválóan alkalmas továbbképzések, szakmai konferenciák, tantestületi kirándulások, tréningek szervezésére. Látogatóink ingyenesen használhatják a szabadtéri sportpályákat, szép időben kellemesen pihenhetnek a szépen fásított iskolaparkban, igénybe vehetik a tornaterem, a kondicionáló terem és a könyvtár szolgáltatásait.A konferenciaterem egész évben bérelhető.

Keresés

Bejelentkezés

Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Legfrissebbek

Időjárás

Apróhirdetések

Tavaszi Akciós készülék felszereléssel! Gree Comfort Plusz Inverteres split klíma csomag 3,5 kW 205.000.-Ft-tól. Mindenféle ...