Harmadik hó harmadikán

Március régi magyar neve böjtmás hava, ami a húsvét előtti nagyböjt második hónapjára utal. A nagyböjt legnagyobb része általában erre a hónapra esik.

Báli szezon, farsang

A tél nem maradt el, a kutya nem ette meg, február végére megjöttek a komoly hidegek és a hó. A fűtés számlán ennek hatása később várható.
 
Néhány említésre méltó esemény ezekből a hetekből:Szökőév, szökőnap, szép volt, de például ők szeretnék elfelejteni: A szökőév döntötte be a Windows Azure-t

Itt a tavasz!

A hónap első  napján indult a "Mindenki gyalogosnak születik" kampány. Országosan a Magyar Kerékpárosklub támogatásával, a közlekedők jobb egymásra figyelése érdekében: http://mindenkigyalogos.hu
 
A közlekedők esélyegyenlőségére és egymásra odafigyelésére  figyelemfelhívás már évekkel ezelőtt Érden néhány kismamát babakocsis felvonulásra ragadtatott.
 
Az Ága-Bogások sem nyugszanak, pályázatot nyertek és annak keretében rendezik a "Szavazz a Családra" kampányt, annak részeként pedig "Oszd meg a jó család titkát!" címmel fotó és videópályázatot hirdettek.


Március harmadik napján volt a II. Százhalombattai Uszodai Sárkányhajó verseny napja. Íme ízelítő a tavalyiról, ITT.  Kiváló verseny, kitűnő szervezés, ami első helyen az érdi kitalálót és főszervezőt dicséri, Tóth Attila sárkányhajó világbajnokot. Ideje már, legyen ilyen Érden!
 
A 2012. évi költségvetésnek lesz még II. fordulója, erről info ITT található

Ha eljő Április

Április első keddje a Láthatatlan Munka Napja.
 
Kanadából indult útjára a kezdeményezés, amely mára már több európai uniós tagországban is gyökeret vert, és amelynek célja, hogy elismerje azt az értékes és pótolhatatlan munkát, amelyet elsősorban a nők, az édesanyák, de mellettük számos férfi, apa is végez a gyermekek, idős, beteg vagy fogyatékos családtagok gondozásában, valamint önkéntesként civil szervezetekben, helyi közösségekben.
 
Az ENSZ által közzétett becslés szerint ennek a sokszor láthatatlan és nem kellően értékelt munkának az értéke globális szinten 1995-ben 11 ezer milliárd dollár volt. A yorki egyetemen készült kutatás szerint ennek a munkának a becsült értéke az uniós GDP legalább egyharmadát eléri. Ez az óriási értékű tevékenység jelentősen hozzájárul a gazdaság fenntartásához, a munkaerő megújulásához, a jövendő generációk felneveléséhez, erősíti a generációk közötti együttműködést és szolidaritást, és tehermentesíti az állami intézményrendszert is.
 
Európai szinten is elindult olyan gondolkodás, amely a GDP-ben figyelembe venni javasolja ezt az értéket. E kérdés fő szószólója Anna Záborská európai parlamenti képviselő asszony.
 
A cél az, hogy a köz javáért a hagyományos értelemben vett munkaerőpiacon kívül végzett, fizetetlen munka is bekerüljön a statisztikákba, a társadalom ismerje el ezeknek a meg nem fizetett munkáknak erkölcsi és anyagi értékét, ne tekintse az érintett rétegeket inaktívnak, bontsa le a számos tagországban e személyeket érő diszkriminációt és fejezze ki megbecsülését azon honfitársaink iránt, akik csendben és hűségesen, nem látványosan végzik a feladataikat a családban és egyéb, a társadalmat átszövő közösségekben.

Érd Körbe 2012

Az Érd Körbe Egyesület itt tartotta megbeszélését: Irish Dog Pub. Nem volt unalmas, mégis készült közben egy RAJZ.
 
Ami már biztos: a tavaszi Érd Körbe dátuma 2012. április 29. Részletek folyamatosan itt lesznek megtalálhatók: www.erdkorbe.hu


Keresés

Hirdetés

Hirdetés