Sumo

Bodorkos Dániel és Sárosi János Sumo csapat Világbajnoki bronzérmesek, „Dávidok legyőzték a Góliátokat”

Tar Mihály vezetőedző, Bodorkos Dániel, Sárosi János és Kovács János edző

Lengyelországban, Varsóban október 16.-án került megrendezésre a 2010. évi Sumo Junior Világbajnokság, ahol Ausztráliától Brazíliáig, Indiától Thaiföldig a világ minden részéből érkeztek megméretésre a legjobb amatőr sumósok.

A japánok által szervezett Junior Világbajnokságnak mások a súly- és korcsoportjai, mint az Európai Szövetségé. Így a VB kiírásnak megfelelően, de a Kadet Európa Bajnoki érmeseink súlycsoportjához képest 15-20 kg különbségek voltak az egyéni indulóknál. A bravúros győzelmek ellenére ez soknak bizonyult az egyéni érem és pontszerző helyre való kerüléshez, a két érdi sumósnak, Sárosi Janikának és Bodorkos Daninak.

A csapatversenynek is nekivágtunk, melyben a három fős csapatból két főnek kell győznie a továbbjutáshoz. A sorsolás nemigen kedvezett, csoportunkban került többek között a bolgár, japán, orosz és a hazai lengyel csapat is. A magyar csapatot két érdi sumós, Bodorkos Dániel és Sárosi János, valamint a BVSC-s Papp György képviselte. Az első fordulóban a bolgárokat Dani és Janika győzelmével 2-1 arányban vertük meg. A 406 kg összsúlyú Japánok, későbbi világbajnokok ellen a mieink 236 kg-ja kevésnek bizonyult és 3-0-ra kikaptunk. Vigaszágon a lengyel csapatot legyőző brazilok következtek, Janika és Dani ismételt győzelmével nyertünk. A bronzéremért a mongolok következtek, akiket szintén 2-1-re sikerült megvernünk és megszületett a csoda, „Dávidok legyőzték a Góliátokat” és az egész csarnok által ünnepelve – a Japán és Ukrán csapat mögött - vehettük át a gyönyörűen csillogó világbajnoki bronzérmet.

Gratulálunk.
Tar Mihály

Keresés

Hirdetés

Hirdetés