Birkózás

A birkózók az Utánpótlás Csapatbajnokságon „avatták” a Batthyány Tornacsarnokot - Három helyszínen versenyeztek hétvégén az érdi birkózók.

UP CSB megnyitó

Szombaton, október 23.-át munkával ünnepelték az érdi birkózók. Kalocsán a Vatai László emlékverseny keretén belül vettek részt néhány versenyzővel serdülő kf.ú rangsorversenyen, valamint tíz versenyzővel Kunszentmiklóson, id. Bíró Károly diák és gyerek korcsoportú emlékversenyen képviseltük az érdi birkózókat.

Vasárnap 24.-én az átadás óta első ízben rendeztünk birkózó versenyt a felújított Batthyány Tornacsarnokban. A 2010. évi utánpótlás csapatbajnokságra érkező tizenöt csapatból jó néhányan továbbmentek a csarnok mellett, nem ismerve rá a felújítás után nyugat-európai színvonalú tornacsarnokra.

Kalocsa

38 kg-ban Kovács Bence a serdülők között is a döntőig verekedte magát- Csoportjában magabiztosan verte a csepeli Angyalt majd első ízben sikerült legyőznie a Kaposvári Kovács Márkot. A döntőben viszont a fizikailag erősebb UTE-s Vilhelm Richárddal nem bírt, így ezüstérmet szerzett.

46 kg-osok között Boros Gabi ismét kezd magára találni melyet megszerzett bronzérme is bizonyít.

85 kg-ban Kraszlán Lajos az V. helyen végzett.

Kunszentmiklós

Eredmények:

Gyerek korcsoport:

23 kg Nedvig Máthé I. hely

Diák korcsoport:

26 kg Szabadföldi Ádám IV. hely

38 kg Végh Artúr I., Buzás Patrik V.

42 kg Végh Richárd III.

46 kg Szabadföldi Leon II.

50 kg Nedvig Tamás IV.

58 kg Pataki Sámuel I.

 

Érd 2010. évi Utánpótlás Csapatbajnokság

Nehezen indult a verseny az érdieknek, mert a mérlegeléskor derült ki, hogy a nehézsúlyba szánt Onestyák Norbi nem tud elindulni, így az egész csapatot át kell szervezni, ennek köszönhetően a 69 kg-tól felfele mindenkinek egy súllyal feljebb kellett birkóznia, mint a mérleg indokolta volna.

A csoportban elsőként a teljes csapattal induló, számos külsős versenyzőt felvonultató végső győztes Diósgyőrrel kellett megküzdenünk, ezt a csatát sajnos elvesztettük

A második fordulóban a sokszoros bajnokcsapat Vasas következett, fej-fej mellett haladva. A döntés az utolsó nehézsúlyú mérkőzésen dőlt el, ahol Boros Laci csodát téve verte tussal jóval esélyesebb ellenfelét. A csoport harmadik mérkőzésén a hasonló erőket képviselő Kaposvárt magabiztosan győztük le, így megszereztük a  csoport második helyét és a végső harmadik helyért mérkőzhettünk a Dél-Zselic csapatával. Szintén teljes csapattal és jó néhány idősebb korcsoportú és válogatott vendégbirkózókkal felálló Dél-Zselic ellen igen nehéz dolgunk volt. Fiataljaink bravúrt, bravúrra halmozva – Cseke Attila – Fék Szabolcsot 63 kg-os válogatottat verte, Sárosi Janika a három évvel idősebb, szintén válogatott Toller Danit technikai tussal, Boros Balázs pontozással verte Pamukit, Bodorkos Dani szó szerint orrvérzésig küzdött a 100 kg-os Rajczi ellen, de hogy csapatunk megszerezze a bronzérmet tussal kellett volna neki győznie, sajnos ez a bravúr nem sikerült, így az előkelő negyedik helyen zártunk.

További képek:
UP Szabadfogású csapat
UP Kötöttfogású csapat
Kovács Bence ezüstérmes
Boros Gábor bronzérmes

Keresés

Hirdetés

Hirdetés