Birkózás

Dénes Mercédesz a Kadet korcsoportban is Magyar Bajnok, Sárosi Jánosnak a Kadet Szabadfogásúak között is sikerült Magyar Bajnoki V. pontszerző helyet elérnie.

Tar Mihály vezetőedző, Dénes Mercédesz és Südi Gábor edző

Szeptember 18.-án szombaton az orosházi Sportcsarnokban került megrendezésre a 2010. évi Kadet Női és Férfi Szf.-ú Magyar Bajnokság.

 

Dénes Mercédesz Európa Bajnokunk ez évben – külön engedéllyel indulva már megnyerte a junior és felnőtt korosztályok Magyar Bajnokságát is – harmadik Magyar Bajnokságán állt rajthoz 52 kg-ban.

Első fordulóban a törökszentmiklósi Borvos Bernadettet 4-0-nál tussal, a második fordulóban a zalaegerszegi Tornyos Dorinát 8-0-nál szintén tussal verte meg. Az aranyéremért a diósgyőri Csörsz Anett 7-0 után került két vállra. Mercédesz ezúttal is pontveszteség nélkül nyert Országos Bajnoki címet, ez évben a harmadikat. Ezzel az aranyéremmel – az Európa Bajnokságon nyert első női magyar aranyérem után ezúttal is sporttörténelmet írt, Ő az első női birkózó, aki egyazon évben három Magyar Bajnoki címet szerzett, ráadásul pontveszteség nélkül.

 

69 kg-ban Sárosi János a szabadfogásúak között próbált szerencsét – bár a sorsolásról ez nem mondható el – a tizenkilenc fős súlycsoportból szinte mindenki, aki számít, az Ő ágára került. Az első fordulóban a Vasas versenyzőjét, Szabó Dánielt sikerült legyőznie két mentben 1-1 ponttal, majd a szabadfogású válogatott EB. V. helyezett ikertestvérének a szintén Vasas-os Szabó Noe lábramenésének nem tudott ellenállni és maradt alul két menetben. Vigaszágon a szigetvári Csejteit verte magabiztosan, majd a tatabányai Majert győzte két menetben. A harmadik helyért az Amerikából hazatért kitűnő szabadfogású Vasi Volános Lukács következett. Az első menetben Janikát lábramenésekkel verte, a másodikban taktikát változtatva 0-0 után a korong döntött, mely nem nekünk kedvezett, így Janika az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

Gratulálunk.
Tar Mihály 

Keresés

Hirdetés

Hirdetés