FELHÍVÁS

Érd Megyei Jogú Város Helyi Védelmi Bizottsága tájékoztatja a lakosságot, hogy 2010. május 28-án 09,00 órától 12,00 óráig
KATASZTRÓFAVÉDELMI GYAKORLATOT
tart, melynek következtében Érd a Bajcsy Zsilinszky út Otelló utca és Tárnoki utca közé eső szakasza 09,00 órától várhatóan 11,00 óráig lezárásra kerül. A forgalmat a rendőrség a Badacsonyi utcára tereli át.
A gyakorlat célja közúti baleset következtében kialakult veszélyeztetett körzetből az ott lévő személyek kimenekítésével és ideiglenes elhelyezésével, továbbá a kialakult veszélyhelyzet felszámolásával összefüggő katasztrófavédelmi feladatok begyakorlása. Feltételezett veszélyhelyzet: a Bajcsy Zs. úton benzint szállító tartányos gépjármű balesete következtében robbanásveszélyes helyzet alakul ki és a közvetlen közelben lévő Kőrösi Általános Iskolát és lakóházakat azonnal ki kell üríteni és a kimenekített személyeket a veszélyhelyzet megszüntetéséig ideiglenesen el kell helyezni. Az iskola kiürítésére sor kerül, a lakóházakat azonban most elhagyni nem kell, de az ott élő lakosok a hasonló helyzetben való magatartási szabályokról írásban tájékoztatást kapnak.
 
A gyakorlat előkészítésében és végrehajtásában az önkormányzat, a tűzoltóság, a rendőrség, a hivatásos katasztrófavédelem, a polgárőrség, a mentők és a VOLÁN BUSZ helyi szervei vesznek részt.
 
A védelmi bizottság tisztelettel kéri az érintett lakosság segítőkész együttműködését, továbbá a gyakorlat térségében közlekedők türelmét és megértését.

HELYI VÉDELMI BIZOTTSÁG

Keresés

Hirdetés

Hirdetés