Birkózás

Váncza István ismét a dobogó tetején, a Diák I. korcsoportban is Országos Bajnok, Kilenc érmet szereztek az elmúlt két hétvégén az érdi birkózók.

Pécz Imre edző, Oláh Tamás, Száraz Péter, Vejki Tamás edző, hátsó sor: Lajsz Dominik, Váncza István és Kovács Bence

November 27-28-án, Karcagon a Diák I. kötöttfogású országos döntői, december 4-én Budapesten a BVSC csarnokában a serdülő korcsoport országos bajnokságának döntői, valamint december 5-én Csepelen igen erős mezőnyű Mikulás Kupa gyerek és diák korcsoportú verseny került megrendezésre.

Karcag:
Az igen színvonalasan megrendezett diák I. országos bajnokságon 29 kg-ban Váncza Pisti – aki az idősebbek között már szabadfogásban is ezüstéremig küzdötte fel magát – biztosan menetelt az elődöntőig, ahol az egri Varga Vilmost három menetben sikerült legyőznie. A döntőt az orosházi Balogh Zoltán ellen két menetben 11-0 pontozással magabiztosan nyerte és szerezte meg ez évben a harmadik Országos Bajnoki aranyérmét.

38 kg-ban Kovács Bencének sikerült legyőznie „mumusát” a csepeli Vidát, sajnos azonban az elődöntőben 0-0-s első menet után a második menetből a tatabányai Árvai Márk került ki jobban. A bronzéremért a Dunaferr-es Igel Dávidot két menetben verte 6-0-s pontozással és szerezte meg az Országos Bajnoki bronzérmet.

76 kg-ban az érdiek – nem igazán kedvező sorsolás következtében – jó néhány mérkőzésen egymást ütötték el a jobb eredmények eléréséhez. Ezekből a harcokból Lajsz Dominik került ki győztesen és jutott a döntőbe, ahol sajnos egy pillanat kihagyás után beleszaladt egy csípődobásba és ez az aranyérmébe került. A szabadfogású Országos Bajnoki aranyérem, valamint a szabad és kötöttfogású Diákolimpiai Bajnoki cím után Országos Bajnoki ezüstérmet szerzett. Oláh Tamás megelőzve Száraz Petit bronzérmes lett, Peti az ötödik, pontszerző helyen végzett.

Csapat pontversenyben, csak egy ponttal lemaradva a II. helyezettől 22 ponttal az előkelő negyedik helyen végeztünk.

Budapest, BVSC csarnok:
A BVSC pályán megrendezésre kerülő serdülő országos kötöttfogású bajnokságra sajnos a pontszerzésre esélyes nehézsúlyú birkózónk nem tudott elmenni, így jóval szerényebb reményekkel indultunk el.

38 kg-ban Kovács Bence – hasonlóan Váncza Pistihez – külön engedéllyel szerezte meg a jogot az induláshoz. Bence nem ijedt meg a serdülők között sem, a döntőig küzdötte fel magát, ahol első menetben 0-0 után a leküldés döntött, a második menetben egy nem jól előkészített indítás után megelőzték és az a szépen csillogó Országos Bajnoki ezüstérmet, jelentette számára. Ezáltal neki is sikerült mindkét korosztályban bajnoki dobogóra kerülnie.
46 kg-ban Boros Gabi az igen erős súlycsoportban ötödik, pontszerző helyen végzett.

Csepel, Mikulás Kupa:
Igen nagy mezőny gyűlt össze a gyerek és diák korcsoportú Csepel SC által rendezett Mikulás Kupán. Az érdiek egy arany-, egy ezüst-, két bronzérem, valamint három ötödik helyet értek el.

Gyerek korcsoport:

26 kg Pálinkás Gergő V., Magyar György V.
32 kg Mezei Dáriusz I., Egri Zalán V.

Diák II. korcsoport:

32 kg Pénzes Ádám II.
45 kg Végh Richárd III.

Diák I. korcsoport:

60 kg Pataki Sámuel III.

Gratulálunk. Tar Mihály

További képek:
Kovács Bence serdülő korcsoportban is ezüstérmes.

Keresés

Bejelentkezés

Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Legfrissebbek

Időjárás

Apróhirdetések

Eladó az érdi piacon jelenleg is üzemelő fix telepítésű, jó forgalmú büfékocsi bérleti joga, akár teljes berendezéssel is/ hütő. ...
Sóskúton kisbálás lucerna és széna eladó! Kiváló minőségű, vegyszer és ázásmentes, zöld levelű Szarvasi AS1ről termesztett kisb ...