Birkózás

Váncza István ismét a dobogó tetején, a Diák I. korcsoportban is Országos Bajnok, Kilenc érmet szereztek az elmúlt két hétvégén az érdi birkózók.

Pécz Imre edző, Oláh Tamás, Száraz Péter, Vejki Tamás edző, hátsó sor: Lajsz Dominik, Váncza István és Kovács Bence

November 27-28-án, Karcagon a Diák I. kötöttfogású országos döntői, december 4-én Budapesten a BVSC csarnokában a serdülő korcsoport országos bajnokságának döntői, valamint december 5-én Csepelen igen erős mezőnyű Mikulás Kupa gyerek és diák korcsoportú verseny került megrendezésre.

Karcag:
Az igen színvonalasan megrendezett diák I. országos bajnokságon 29 kg-ban Váncza Pisti – aki az idősebbek között már szabadfogásban is ezüstéremig küzdötte fel magát – biztosan menetelt az elődöntőig, ahol az egri Varga Vilmost három menetben sikerült legyőznie. A döntőt az orosházi Balogh Zoltán ellen két menetben 11-0 pontozással magabiztosan nyerte és szerezte meg ez évben a harmadik Országos Bajnoki aranyérmét.

38 kg-ban Kovács Bencének sikerült legyőznie „mumusát” a csepeli Vidát, sajnos azonban az elődöntőben 0-0-s első menet után a második menetből a tatabányai Árvai Márk került ki jobban. A bronzéremért a Dunaferr-es Igel Dávidot két menetben verte 6-0-s pontozással és szerezte meg az Országos Bajnoki bronzérmet.

76 kg-ban az érdiek – nem igazán kedvező sorsolás következtében – jó néhány mérkőzésen egymást ütötték el a jobb eredmények eléréséhez. Ezekből a harcokból Lajsz Dominik került ki győztesen és jutott a döntőbe, ahol sajnos egy pillanat kihagyás után beleszaladt egy csípődobásba és ez az aranyérmébe került. A szabadfogású Országos Bajnoki aranyérem, valamint a szabad és kötöttfogású Diákolimpiai Bajnoki cím után Országos Bajnoki ezüstérmet szerzett. Oláh Tamás megelőzve Száraz Petit bronzérmes lett, Peti az ötödik, pontszerző helyen végzett.

Csapat pontversenyben, csak egy ponttal lemaradva a II. helyezettől 22 ponttal az előkelő negyedik helyen végeztünk.

Budapest, BVSC csarnok:
A BVSC pályán megrendezésre kerülő serdülő országos kötöttfogású bajnokságra sajnos a pontszerzésre esélyes nehézsúlyú birkózónk nem tudott elmenni, így jóval szerényebb reményekkel indultunk el.

38 kg-ban Kovács Bence – hasonlóan Váncza Pistihez – külön engedéllyel szerezte meg a jogot az induláshoz. Bence nem ijedt meg a serdülők között sem, a döntőig küzdötte fel magát, ahol első menetben 0-0 után a leküldés döntött, a második menetben egy nem jól előkészített indítás után megelőzték és az a szépen csillogó Országos Bajnoki ezüstérmet, jelentette számára. Ezáltal neki is sikerült mindkét korosztályban bajnoki dobogóra kerülnie.
46 kg-ban Boros Gabi az igen erős súlycsoportban ötödik, pontszerző helyen végzett.

Csepel, Mikulás Kupa:
Igen nagy mezőny gyűlt össze a gyerek és diák korcsoportú Csepel SC által rendezett Mikulás Kupán. Az érdiek egy arany-, egy ezüst-, két bronzérem, valamint három ötödik helyet értek el.

Gyerek korcsoport:

26 kg Pálinkás Gergő V., Magyar György V.
32 kg Mezei Dáriusz I., Egri Zalán V.

Diák II. korcsoport:

32 kg Pénzes Ádám II.
45 kg Végh Richárd III.

Diák I. korcsoport:

60 kg Pataki Sámuel III.

Gratulálunk. Tar Mihály

További képek:
Kovács Bence serdülő korcsoportban is ezüstérmes.

Keresés

Hirdetés

Hirdetés