Célegyenesben az erzsébetvárosi vízrendezés

Az elmúlt hónapok esős időjárásának megszűntével ismét teljes gőzzel folyatódtak Erzsébetváros vízrendezési munkálatai. A szélsőséges időjárás okozta késedelmet sikerült behozni, és a beruházás az előzetes terveknek megfelelően augusztus végére elkészül.



Vízelvezető árok az Alsó utcában
Érd Erzsébetváros városrész vízrendezését szolgáló munkálatok több lépcsőben, más infrastrukturális beruházásokkal összehangoltan zajlanak. A területen kiépül egy, a „vízgyűjtő elv” alapján működő műszakilag egységes vízelvezető rendszer, a mély fekvésű részeken pedig a talajvíz szintjének csökkentését szolgáló beruházások valósulnak meg. A vízrendezés keretében csaknem 8551 méter hosszon épül a víz elvezetésére alkalmas burkolt árok, illetve csapadék csatorna, 2333 méteren a talajvíz szintjét szabályozhatóvá tevő drain hálózat kiépítésére kerül sor, az Éva utca végén pedig egy átemelő kerül kialakításra. A beruházás elsődleges, követlen célja természetesen az erzsébetvárosi családok életminőségének, komfortérzetének javítása, és ingatlanjaik védelme.
 
- A munkák oroszlánrészével elkészültünk, jelenleg mintegy 85 százalékos a készültség – mondta Solymosi Tamás, a kivitelezési munkálatok projektvezetője. Tájékoztatása szerint az elmúlt hetekben öt főbb helyszínen végeztek és végeznek munkálatokat: az Alsó utca felső részén a hivatal, a Polgárok Háza és a Művelődési Ház előtt a zárt rendszerű elemek beépítése folyik, illetve dolgoznak az Elvíra utcában, a Kornélia utcában, az Éva utcában és a Bara-pata medrének vonalán is.

Mint mondta, ezek a legutolsó utcaszakaszok, melyeken munkavégzés folyik, több felvonulási terület már nem lesz. A vízelvezető árkok és csatornák lefektetése után következik a helyreállítás, a kapubejárók rendbe tétele, illetve ahol zárt csatorna épül ott az utak is javításra kerülnek. Minden utca, az eredeti állapotnak megfelelően lesz átadva.

Érd Erzsébetváros településrészének vízrendezése a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt KMOP 3.3.1/B-2008-0028 számú, Belterületi csapadékvíz-elvezetés és gyűjtés című pályázat keretében biztosított 597 144 000 forintos támogatásból valósul meg. A kivitelezési munkálatokat a EG 2009. Konzorcium végzi, közreműködő szervezetként a Pro Régió Nonprofit Közhasznú Kft. jár el. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Keresés

Hirdetés

Hirdetés