Hagyományos jubileumi gála a Fővárosi Nagycirkuszban

Nem akarta kiengedni az artistákat a porondról a lelkes közönség a 120 éves Fővárosi Nagycirkusz jubileumi gálájának a végén. A konferancié alig tudta elmondani búcsúzó szavait a szűnni nem akaró tapsviharban. A lovakat, oroszlánokat, husky kutyákat is szerepeltető műsor sikere azt mutatja, hogy a színvonalas hagyományos cirkuszi műsor humorral, izgalommal, meglepetésekkel mindenkit meghódít, legyen az csak egy kislurkó, aki pipiskedve éri el apa kezdét, vagy legyen a nagyi, aki boldogan ámul kisunokáival együtt a pörgő, a közönséget is bevonó műsor sokszínűségén, hihetetlen mutatványain.

Az állatoknak különösen örültek a gyerekek: betekinthettek a spanyol lovasiskola titkaiba az öt fegyelmezett, okos telivér mutatványain keresztül. Megcsodálhatták a állatok királyát, aki hanyag eleganciával, csak úgy mellékesen ugrik egy-kettőt. Szokatlanul érdekes és mosolyt csal az arcra, mikor a hím fogait mutogatva farkasszemet néz idomítójával,a harmadik generációs állatidomár család tagjával, aki simán visszavicsorít rá, mintha össze akarna akaszkodni vele, de aztán hátrál, hiszen az oroszlán a „főnök”. Az állóhelyzetből a labda rugalmasságával felpattanó huskykat is a szívébe zárja a nagyérdemű, akárcsak a bohócot, akit „tésztadobáló” versenyre is kihívott, felvéve a kesztyűt. A nehézségi erő azonban, ami a „tésztákat” olyan jól irányította, a gentleman zsonglőrnél valamilyen csoda folytán mintha megszűnt volna. Az ámulatba ejtő ügyesség hajlékonyságba fordul annál a négy mongol hölgynél, akik a legkülönbözőbb formákat „rakják ki” magukból, mintha nem is lenne csontjuk. Ugyanilyen csodát láthatunk a hula-hop karikázónál, a ritmikus sportgimnasztikás sokszoros magyar bajnoknál, aki fél lábon állva az égre mutató másik lábával is képes könnyedén hulahoppozni többek között. A közönséget is „megdolgoztató”, magyarul is tudó olasz hasbeszélő, aki „humorban nem is tréfát”, a moszkvai légtornászok, a magas drótkötélen sétálgató, üldögélők, biciklizők venezuelaiak, a magyar rúdegyensúlyozók és kézegyensúlyozó mutatványai után egy hagyományosan magyar műfaj, az ugródeszka akrobatáké teszik fel az i-re a pontot: az artistaképző végzős fiataljai, akik egyike például négy emelt magasságába érkezik az ugrásból.
A műsor végén egyben mindenki egyetértett, legyen az kislurkó, tini vagy érett felnőtt. Abban, hogy remek előadást láthattak.
Bodrog Beáta

Keresés

Bejelentkezés

Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Legfrissebbek

Aktuális programok

Időjárás

Apróhirdetések

MDV 3,5kw-os inverteres klíma beszereléssel, 3+2-év garanciával eladó! A klíma ára: 155.000.- Alapszerelés ára: 65.000.- Klí ...
AKCIÓ 3,5KW-os Inverteres Hűtő-Fűtő klíma szett alapszerelve 149.900.- Heinner Crystal HAC-CR12Whn Inverteres split klíma, 12000 ...