Érdi Kerékpáros Koncepció

Érd MJV Önkormányzata megbízásából a Magyar Kerékpáros Klub és az Érdi Tekergők Egyesület közreműködésével elkészült és az Önkormányzat számára átadásra került az Érdi Kerékpáros Koncepció javaslata.
Decemberre elkészült az Érdi Kerékpáros Koncepció, mely közlekedés-fejlesztési, promóciós és turisztikai javaslatokat is tartalmaz, a koncepció letölthető az alábbi linken:

Érdi Kerékpáros Koncepció, 8,8 M bájt

Csőzik László alpolgármester ajánlása a koncepcióhoz:

Kedves Érdi Bringázók!

Érd mint kertváros elvben ideális terepet kínál minden kerékpározni vágyó számára. Tudjuk azonban, hogy a valóságban jelentős az infrastrukturális lemaradásunk. Pedig a bringázás ma már nemcsak szabadidős tevékenység, de egyfajta új életmód, -stílus is.

Talán nem véletlen, hogy az utóbbi évek legnagyobb hatású civil kezdeményezése, mi több mozgalma, a Critical Mass nevű nagyszabású biciklis felvonulás lett. A zöld gondolat felértékelődése, a környezetvédelem hangsúlyosabbá válása még inkább aláhúzza a kerékpáros közlekedés fontosságát.

Nagy csodákra persze nem leszünk képesek. Érden pl. biztos nem fogunk tudni sok száz kilométer kerékpárutat építeni a következő években. Nincs is rá pénz. De nem is ez lenne a cél. Ha végigolvassák ezt a stratégiai anyagot, talán Önök is látni fogják, hogy itt másról, többről van szó.

Új szemléletmódot kínál ez az anyag, amely mellé az Önkormányzat is oda kíván állni. A következő közgyűlés napirendjén már szereplő bringás koncepcióhoz tehát - ahogy a lelkes alkotók is írták - várjuk az Önök véleményét is.

Meggyőződésem, hogy már most is nagyon sokan gondolkodnak "bringás fejjel" a városban, és a jövőben talán még többen válhatnak elkötelezett híveivé ennek a - hadd' használjam most itt is ezt a kifejezést - mozgalomnak. Az anyagban szereplő célok megvalósításában velük kívánunk együttműködni - lépésről-lépésre haladva egy új közlekedési kultúra és egy új szabadidős, vagy akár hétköznapi életmód kialakítása felé.

Ennek jegyében kívánok jó barátkozást a koncepcióval!

Dr. Csőzik László
alpolgármester


Keresés

Hirdetés

Hirdetés