Szociális - karitatív akció Érden és környékén

„72 óra kompromisszum nélkül” A Környezetvédő Egyesület csatlakozott a kezdeményezéshez és támogatja azt, az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesületével és az Érdi Ifjúsági Irodával együttműködve. Kérjük tagjainkat, szimpatizánsainkat, segítőinket, hogy * október 24-én 10-15 óra között az Ifjúsági Iroda akcióját segítsék a lakótelep takarításában, * október 25-én 9-15 óra között pedig az Egyesületünk által szervezett Fundoklia-völgy takarításában vegyenek részt.

Az Ökumenikus Ifjúsági Iroda koordinálásával ez év október 24-26-a között másodízben kerül megszervezésre a „72 óra kompromisszum nélkül” címet viselő országos, karitatív, ifjúsági rendezvény Magyarországon. Országszerte önkéntesek 5-25 fős csoportjai maximum 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat, mint szociális intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, ételosztás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.). A észtvevő településeken megyei koordinátorok segítségével találnak egymásra az elvégzendő munkafeladatok és az azokat elvégző csoportok.

Németországban, Svájcban és Ausztriában – ahonnan a kezdeményezés elindult – számos sikeres projekt valósult meg az elmúlt években. 2007 márciusában összesen több mint 1000 fiatal 106 projektet valósított meg. A tavalyi tapasztalatok alapján idén arra számítunk, hogy több mint 3000 fiatal 200 saját projektet valósít meg, összességében 210 000 munkaórát teljesítve. Ez a szám a helyi közösségek sikeres ösztönzésével jelentősen növekedhet.

A rendezvényt koordináló Ökumenikus Ifjúsági Irodát a három történelmi keresztény egyház hozta létre a millennium évében. Elsődleges feladata az ifjúsági területen felmerülő közös egyházi célkitűzések realizálása. A program az irodán kívül a három történelmi keresztény egyház ifjúsági és diakóniai (Katolikus Karitász, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Református Szeretetszolgálat) képviseletének partneri együttműködésével valósul meg. A „72 óra” partnerei között még olyan nagynevű szervezetek is szerepelnek, mint a Magyar Cserkészszövetség, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, vagy a Magyar Keresztény Ifjúsági Egyesület.

Érden és környékén kb. 150 önkéntes munkája eredményeképpen 8 projekt valósul meg Tárnok, Biatorbágy, Etyek, Százhalombatta, Bicske, Budaörs bevonásával. Ezek közül a két érdi projekten kívül a legnagyobbak: az etyeki faültetés 40 ember részvételével, biai református fiatalok látogatása a Dunaalmási Szeretetházba, valamint a Tárnoki Öregtemető rendbetétele helyi munkacsoportok által.

Érden október 24-n, pénteken Magyar Gergely koordinálásával az Érdi Ifjúsági Iroda fiataljai a környezetükben lévő lakótelepet tisztítják meg a szeméttől, október 25-n, szombaton Bartos Kornélia Csilla koordinálásával az Érdi Környezetvédő Egyesület önkéntesei a Fundoklia-völgyben szemétszedésre vállalkoznak.

Az országos programsorozat záró alkalmaira azonos időben, vasárnap este kerül sor helyi szinten. A rendezvénynek Érden a Szepes Gyula Művelődési Központ nagyterme ad otthont 16 órától. A rendezvényre szeretettel várjuk a programban résztvevőket! Célunk, hogy a környező települések önkéntesei megismerkedhessenek egymással, esélyt adva annak, hogy a kialakuló jó kapcsolat eredményeképpen akár rendszeresen sor kerülhessen hasonló kezdeményezésre Érden és környékén.

Köszönjük, hogy az Érdi Környezetvédő Egyesület és az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesületének támogatását élvezhetjük!

Kiss Hajnal
72 óra Dél-Pest megyei koordinátor
www.72ora.hu
E-mail: kiss.hajnal76@gmail.com


A Környezetvédő Egyesület csatlakozott a kezdeményezéshez és támogatja azt, az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesületével és az Érdi Ifjúsági Irodával együttműködve.
Kérjük tagjainkat, szimpatizánsainkat, segítőinket, hogy
  • október 24-én 10-15 óra között az Ifjúsági Iroda akcióját segítsék a lakótelep takarításában,
  • október 25-én 9-15 óra között pedig
az Egyesületünk által szervezett Fundoklia-völgy takarításában vegyenek részt.
A kistérség résztvevőit október 26-án, vasárnap 16 órakor az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban látjuk vendégül a zárórendezvényre, ahol levonjuk a tanulságokat, megbeszéljük a folytatást, ismerkedünk.

Bővebb információ:
Bartos Csilla
30-328-2750


Keresés

Hirdetés

Hirdetés