Szükség volt és lesz még újabb körökre 2009-ben is!

A 2008. év Érdkörbés őszi rendezvényére - a borult, esőt ígérő idő ellenére is többen jöttek, mint azt pesszimistán sejteni lehetett - mindenki eljött aki fontosnak érezte! Az idő(járás)gépet - mint napsütésest - még a rendezők minden igyekezete ellenére sem találták fel (kérjük, aki feltalálja, az haladéktalanul jelezze - további szíves felhasználásra minden kedves erre vágyónak!), így bár a számtani felmérés csökkenő, azért a "megszállott résztvevők" számának tendenicája növekvő arányt mutat:).


Elindultak ...

Az Ága-Boga Nagycsaládosok Egyesülete társszervezésével már a "kis-kör" után várta a beérkezőket sajtos, körözöttes, "zsírosdeszkás" figyelmesség, lilahagymával, uborkával. Figyelmesség, amelynek megszervezése, kivitelezése szintén nem kis munkával járt.
 
A rendőrség is kivette részét a rendezvényből és nem csak az Érdkörbe biztosításában. A gyermekeknek lehetőséget nyújtottak kresz totó kitöltésére, majd ügyességi pálya teljesítésére, s hogy a felnőttek se unatkozzanak, ők is felfrissíthették emlékeiket a régen tanultakból egy-egy kitölthető teszt erejéig.


Hiszi ... nem hiszi ... az Érdkörbe plakát tervezője :)

Ismételt figyelemfelkeltést remélve indult el az Érdkörbe 2008 őszi rendezvénye.
"Célunk elsősorban a kerékpározás népszerűsítése, így hívjuk fel a figyelmet a kerékpározás fontosságára, előnyeire, szépségeire. Összefüggő kerékpáros úthálózat létrehozását szorgalmazzuk, azért, hogy biztonságosan eljuthassunk otthonunkból az iskolákba, különböző intézményekbe ügyeket intézni vagy egyszerűen csak vásárlás céljából, vagy a vasútállomásra. Fontos a közlekedési eszközök jól megtervezett összekapcsolása. Az eseményeink között ismertető és lobbi tevékenységet folytatunk a városi fórumokon a biztonságos kerékpáros közlekedés megteremtése érdekében." (http://www.erdkorbe.hu/miazerdkorbe.htm)


Már várja a befutókat az Ága-Boga - na jó van közbe némi nasi :)

A Caprine bicycles jóvoltából első alkalommal lehetőség nyílt kerékpár kölcsönzésre és szervizelésre is.
 
A 30 km-es kör beérkezését követően még mindenki számára maradt majszolni való és ásványvíz is, majd a tombolasorsolásra irányult minden ottmaradó figyelme. Több olyan "szerencsést" is sikerült kihúzni, aki már nem volt jelen, s mivel e-mailben nem megoldható a támogatók által felajánlott nyeremények eljuttatása, így helyettük másokat ajánlottak Fortuna kegyeibe.

Összességében ezen a borult napon is kb. 400 fő teljesítette az Érdkörbét. Jólesően elfáradt, aki tekert és az is, aki bár nem kerékpáron, de két lábon próbált meg helyt állni a rendezvényen.
 
A fotók pedig mutassák (klikk a képekre!)a hangulatot, a segítőkészséget és az együtt gondolkodást.



Gyűlik az önerő a pályázatokhoz

Jövő tavasszal találkozzunk újra ugyanitt, addig is gyűljön a pénz tovább az Érd és térsége kerékpáros úthálózat megvalósulása érdekében létrehozott alapba, melybe az idén a legnagyobb összeget a GP Batteries tette.

Keresés

Hirdetés

Hirdetés