Fogászati ügyelet, útfelújítások Sajtótájékoztató 2008. február 13. Érd


A 2008. február 13.-án tartott sajtótájékoztató keretében T. Mészáros András és Dr. Tállai Zsuzsanna fogorvos közösen jelentették be, hogy várhatóan április 1-től megkezdődhet a fogászati ügyeleti ellátás Érden a Riminyáki u. 81. szám alatt. Az ügyelet szombat, vasárnap, illetve ünnepnapokon reggel 8 órától délután 2 óráig áll az érdiek rendelkezésére. A fogorvosi ügyeletet négy orvos fogja ellátni (dr. Károly Márta, Dr. Raffai Imre, Dr. Gill Márton és Dr. Tállai Zsuzsanna), akik jelenleg mind a négyen alapellátásban dolgoznak, s így a sürgősségi ellátással is naponta találkoznak. Dr. Tállai Zsuzsanna nagy jelentőségűnek tartotta az érdi önkormányzat részéről a fogászati ügyelet létrehozását, hiszen eddig az ügyeleti ellátás az érdiek számára Budapesten a Szent király utcában volt elérhető. A fogászati ügyeletről szóló tájékoztatás elérhető lesz a Szakorvosi Rendelőintézetben, valamint a háziorvosoknál is.




T. Mészáros András polgármester jó hírként közölte, hogy elkezdődik a Diósdi útnak - a Spártól a Balatoni útig -, valamint a Bagoly utca útburkolatának a felújítása, majd Segesdi János alpolgármester szólt a felújítás részleteiről. Elmondta, hogy az elmúlt időszakban az Önkormányzat pályázott út felújításra két területen – a Diósdi út és a Bagoly utca vonatkozásában. A kb. 57 millió forintos beruházásnak több mint a fele pályázati pénzből kerülhet megvalósításra. Bár a Diósdi útfelújítása már 2007-ben részlegesen elkezdődött, a vasúti aluljáró átadásáig nem lehet elkezdeni az útburkolat másik részének felújítását, hiszen jelenleg ez a szakasz „menekülő útvonalként” szolgál. A pályázati pénz felhasználása és elszámolása viszont sürgető, hiszen áprilisig nem csak a beruházásnak kell megvalósulnia, hanem az elszámolásnak is.
 
A Diósdi úti szakaszon a jövő héten hétfőn megkezdődnek a felújítási munkák, egyben az Önkormányzat igyekszik időben értesíteni a lakosságot a lehetséges kerülő útvonalakról. A Diósdi út felújítása egy-egy szakasz felújításával/félpályás lezárásával fog megtörténni.
 
A Bagoly utca esetében a Zámori út szolgálhat egyetlen elkerülő útvonalként. A kivitelező ígérete szerint a lehető legrövidebb időn belül megoldódik a kivitelezés, valamint az utat csak a munkálatok idejére fogják lezárni (reggel 7-től délután 17 óráig) - az ott lakók ki/bejárásának biztosításával. A kivitelező egyeztetést folytatott a szolgáltatókkal (Elmü, gázszolgáltató) annak érdekében, hogy amennyiben különböző vezetékek átvitelére lenne szükség, úgy az a szilárd útburkolat felújítása előtt történjen meg, hogy a későbbiekben az útburkolat megbontására ne legyen szükség.

T. Mészáros András polgármester utalva a Dr. Jánosi György országgyűlési képviselő által tartott sajtótájékoztatóra elmondta:
„Én azt gondolom, hogy a képviselő úrral eddig is jól együtt tudtunk dolgozni a város érdekében, azt remélem, hogy a későbbiekben is együtt tudunk majd dolgozni a város érdekében. Az a fajta kitétele az országgyűlési képviselő úrnak, hogy országos dolgokba egy 63000 fős város polgármestere ne szóljon bele, ezt még - azt kell, hogy mondjam - tiszteletbe is tudom tartani, de azért vannak olyan – nem pártpolitikai, hanem valóban az ország lakosságát, választóit érintő - kérdések, amiről bizony egy polgármesternek – ha kis település polgármestere, ha nagyobb város polgármestere, meg kell nyilvánulnia éppen a városlakók érdekében. Ez a nyílt levél, amit én Jánosi úrhoz írtam és arra kértem ebben a nyílt levélben, hogy a lelkiismerete alapján és a városban élők, Érden élők érdekében szavazzon majd az egészségügyi biztosításról szóló törvény módosításakor, pontosan ezt a jogát, lehetőségét használta ki egy egy polgármesternek. Én úgy gondolom, hogy ez a jog Érd város polgármesterét is megilleti. A magam részéről nagyon remélem, hogy ez a kis vita a dolgok megközelítésében nem okoz a képviselő úrral semmiféle konfliktust, sem pedig az eddigi jó viszonyt nem fogja rongálni.”

Az Érd TV kérdésére válaszolva T. Mészáros András polgármester elmondta, hogy a megalakuló fogászati ügyelet anyagi hátterét a 2007-es évben tervezett, de fel nem vett polgármesteri és alpolgármesteri jutalmak egy részéből finanszírozzák. A másik részét pedig 150 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermek gulácsi nyári táboroztatására fordítják majd a nyári időszakban.

Keresés

Hirdetés

Hirdetés