Ön mit tesz az élő világért?

Bárkivel beszélgetek, kiderül, hogy környezettudatosan él, takarékoskodik vízzel-gázzal-elektromos árammal, műanyaggal és papírral, védi az állatokat, eteti a madarakat, nem szennyezi a levegőt és szelektíven gyűjti a hulladékot. Hogy mégis minden tele van eldobált szeméttel, hogy illegális hulladéklerakók keletkeznek, hogy a szelektív hulladékgyűjtőben újszülött állatokat találnak, hogy a madarakat légpuskával lövöldözik, hogy a gépkocsik – még a viszonylag újak, nem kétüteműek is – pöfögik a fekete felhőt, hogy a szennyvizet az utcára nyomják, hogy a zöldhulladékot (s nemcsak azt) égetik, nos, mindezt fantomok tehetik csak.
De mit tesz Ön személy szerint az élő világért? Gyermekként, szülőként, nagyszülőként, munkaadóként, munkavállalóként, diákként, tanárként? Mit tesz Ön, kedves Föld-lakó azért, hogy a természet, az állat- és növényvilág és az ember életminősége ne romoljon, hogy a Földünk tiszta és sértetlen maradjon?
Hogyan takarékoskodik a fűtéssel, világítással, ivóvízzel? Hogyan takarékoskodik a konyhában a műanyaggal, az irodában a papírral, festékkel? Tanárként, szülőként hogyan neveli a gyermekeit, járnak-e kirándulni? Virágot gyűjtenek, vagy termést, levelet, követ? Mit jelent Önnek gyerekként, nyugdíjasként, egyedülállóként, kertes házban vagy tömbházban lakóként a háziállat – kutya, macska, csacsi, kecske vagy tyúk?

Az érdi Környezetvédő Egyesület PÁLYÁZATOT hirdet
ÖN MIT TESZ AZ ÉLŐ VILÁGÉRT? címmel.

Kérjük írja le – részletesen, max. 3 gépelt oldalon (kb. 5000 leütés) –, hogy Ön mit gondol a környezettudatosságról, konkrétan mit tesz a környezet – ember, állat, növény, épített környezet – megóvásáért.
A beérkezett munkákat folyamatosan közzé tesszük honlapunkon és A Városvédő újságunkban – a legjobbakat értékes ajándékokkal jutalmazzuk. Eredményhirdetés: 2008. május 10.-én, a Madarak és Fák napján.
Beküldés folyamatosan avarosvedo@freemail.hu e-mail címre vagy személyesen minden hónap első keddjén a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Keresés

Hirdetés

Hirdetés