Nyertes pályázat - Gárdonyi Géza Iskola komplex felújítás és tanuszoda


2007. november 20.-án a Gárdonyi Géza Általános Iskolában  T. Mészáros András polgármester, Jánosi György országgyűlési képviselő, Csőzik László alpolgármester, Varga László képviselő és Kéri Mihály bizottsági elnök közös sajtótájékoztatót tartottak a Gárdonyi iskola felújítására beadott és megnyert pályázatról.


Fotó: Orlai Sándor

250 millió forintos pályázati pénzt nyert Érd városa a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közoktatási intézmények beruházásainak támogatására kiírt pályázatán. Ezzel az összeggel együtt összesen 950 millió forintot fordíthat a város a Gárdonyi Géza Általános Iskola komplex felújítására, amely együtt jár egy új, modern tanuszoda építésével.
 
A költségvetésben elkülönített 700 millió forintot és a most pályázaton elnyert összeget a város teljes egészében a Gárdonyi Géza Általános Iskola komplex fejlesztésére, a minőségi oktatás fokozására, a racionális és hatékony működés kialakítására, a komplex esélyegyenlőség és a magas fokú környezetvédelem lehetőségének megteremtésére fordíthatja. Ezen túl a városvezetés egy modern tanuszodát is építtet, amelyben 25 méteres medence, szauna és komplett kiszolgáló-egység lesz.
 
A munkálatok várhatóan jövő tavasszal kezdődnek, és a tervek szerint egy évig tartanak majd.
 
Városunk pályázata a 14 pozitívan elbírált pályázat közül a harmadik helyen „végzett”.
 
Nagy volt az érdeklődés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közoktatási intézmények beruházásainak támogatására májusban, a Közép-Magyarországi Régióban meghirdetett pályázati kiírása iránt. Összesen 165 db pályázat érkezett be 31 milliárd forint értékű támogatási igénnyel. A benyújtási és formai ellenőrzést követően 95 db, az előírások alapján helyesen benyújtott pályázat került a Bíráló Bizottság elé, amely az elért pontszámok alapján, a rendelkezésre álló keret erejéig támogatta a projekteket. A nagy számú pályázat miatt az NFÜ a 2 milliárd forintos támogatási kereten felül 400 millió forintot átcsoportosított a konstrukció későbbi évekre ütemezett forrásából. Így 14 pályázat mintegy 2,4 milliárd forint értékű támogatásban részesült. Érd pályázata a harmadik legnagyobb összeget kapta.
 
forrás: www.erd.hu

Keresés

Hirdetés

Hirdetés