Érd természeti értékei 2.

Süle Zsolt - NOE érdi csoport
Azok közé tartozom, aki érdeklődik a természet iránt, és szeretné Érd természeti értékeit jobban megismerni, ezért örömmel vettem részt a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban tartott rendezvényen.
 
Mindkét elhangzott előadás, Kállainé Szerényi Júlia: Érd - Százhalombatta löszvegetációjának maradványai és Halász Antal: Beliczai-sziget, vizes élőhelyek, lelkesen és meggyőzően mutatta be számomra és a termet megtöltő többi jelenlévő számára, hogy milyen komoly természeti értékek vannak városunk területén. Az előadók komoly mennyiségű és szépségű fotóval és annyi mondanivalóval támasztották alá állításukat, miszerint az Érd és Százhalombatta közötti magaspart környéke természetvédelmi szempontból kiemelkedő jelentőséggel és értékkel bír, hogy a jelenlévők közül senkinek sem maradhatott kétsége, ezek megőrzéséért tenni érdemes, tenni kell.
 
Továbbra is érdeklődök és várom a folytatást, különösen az érdemi kezdeményezéseket, amelyek a jelenlegi könnyűnek nem mondható körülmények között is utat keresnek, és találnak.
 
Kis családommal a hazaérkezésemet követő beszélgetésen döbbentem rá, hogy mennyire hiányzik számomra az, hogy ilyen keveset tudunk a környezet értékeiről, ahol lakunk. Pedig gyerekeimmel gyakran jártunk eddig is ezeken a területeken, mert tetszett a kilátás a magaspartról a Dunára, Csepelre, Ófalura illetve a távolabbi részekre. Magunktól is ráéreztünk ennek a zugnak a különleges mikroklímájára és hangulatára.
 
Mekkora öröm lenne számomra az, amikor a közös kirándulásaink során a gyerkők hívnák fel a figyelmünket a különleges növényekre és állatokra, mutatnák meg a friss tudásukat e téren is!
 
Amit minden Érdlakó könnyen megtehet már ma: szépen beírja a naptárába a következő rendezvény időpontját (2007. április 23. Hétfő, 18:00) most, amint ideért az olvasásban!

Akinek be van írva a naptárjába, jöjjön is el, miért ne tenné?

Süle Zsolt
NOE érdi csoport

Tartalomhivatkozás - Fotó: Szerényi Júlia, A Magaspart meredek letörése (Érdi Krónika II. bővített kiadás 2004.)

Kapcsolódó oldal

Meghívó - Érd természeti értékei

2007. március 19. Hétfő, 18:00 Dr. Szerényi Gábor: Érd állatvilága, Kiss Gyöngyi: Madárvendégeink

Keresés

Hirdetés

Hirdetés