Érdi Uszoda

Versenysport és Rendezvénycsarnok


A tervezett létesítmény többfunkciós kialakítással készül. Helyet kap benne egy bővíthető pályafelületű (lelátók betolásával) sportcsarnok, melynek küzdőtere 34x50 méter nagyság esetén 930 férőhelyes, 26x45 méter nagyság esetén 1800 férőhelyes, alkalmas nemzetközi kézilabda és kosárlabda, illetve férfi és női magyar röplabda bajnoki mérkőzések lebonyolítására és keresztirányban 3 db gyakorló kosárlabdapálya alakítható ki. A felső feltöltésű lelátókon összesen 1800 ülő, ebből 100 VIP ülőhely kerül kialakításra és TV-közvetítés esetén a kamerák által elfoglalt helyek is biztosítottak.
 
A lelátók lifttel is megközelíthetők.
 
Az épületben a nemzetközi előírásoknak megfelelő szociális helyiségek, öltözőcsoportok, ill. kiegészítő helyiségek lesznek, továbbá egy 14x28 méteres birkózóterem, adminisztratív helyiségek, irodák, konferenciaterem, sajtószoba, szauna, büfék kapnak helyet.
 
A sportolók, a nézők és az üzemeltetők közös bejáraton, elválasztott forgalmi rendszerrel közelíthetik meg a csarnokteret.
 
A nézők a Velencei út felőli bejárati előcsarnokban levő lépcsőkön, ill. lifttel juthatnak a felső feltöltésű lelátókra. A sportolók szintén a Velencei úti bejáraton közelíthetik meg a sportolói, edzői, ill. bírói öltözőket, és ezen a sportolói folyosón jutnak a küzdőtérre. A belső folyosó szolgálja ki továbbá az orvosi szobát, a személyzeti öltözőt, valamint a szauna-masszázs helyiségcsoportot.
 
A sportcsarnokhoz egy 30 fős, és egy 24 fős csapat-, három 18 fős sportolói (iskolai), két 18 fős birkózó, két 6 fős bírói, két 4 fős edzői, és külön egy személyzeti és egy büfés öltözőt terveztek.
 
A sportolói előcsarnokból közelíthető meg az irodablokk, az öltözők, az összekötő folyosó és a multifunkcionális tér.
 
Az épületegyüttesben az uszoda egy önálló csarnoktérben kap helyet, ebben a csarnoktérben egy 33,1/3x25 méteres 2 m vízmélységû versenymedence, 100 fős mobil lelátóval, és egy 6x12 méteres, 90 cm vízmélységű tanmedence, valamint egy szaunablokk készül. Az épületben az előírásoknak megfelelõ öltözőcsoportok, 72 fős családi, 77 fős női, 77 fős férfi, ill. kiegészítő, valamint szociális helyiségek kerülnek kialakításra.

Mozgáskorlátozottak védelme


Az épület közlekedői küszöb nélküli kialakításúak, a szintkülönbség áthidalására előírás szerinti lejtéssel rámpa készül. A mozgáskorlátozott nézők a bejárati előcsarnokhoz kapcsolódó akadálymentes lifttel közelítik meg a lelátókat, ill. a bejárati szinten külön folyosón közvetlenül közelítik meg a küzdőteret.
 
A mozgáskorlátozottak részére minden szinten külön akadálymentes WC készül, az előcsarnokban 1 db, az emeleten 2 db. Két 18 fős öltözőt úgy alakítunk ki, hogy megfeleljen a mozgáskorlátozott használatnak. Az uszodában külön mozgáskorlátozott öltöző készül.

Parkolás


Az 1800 nézõ számára (5 nézőnként 1 parkoló) 360 személygépkocsi parkoló, ebből 8 mozgáskorlátozott és (200 nézőnként 1 buszparkoló) 9 autóbusz parkoló, ebből 1 mozgáskorlátozott, szükséges fásított kialakítással.

Fotók 2006. augusztus 23.


A képre kattintva további (2006.08.23.-i) fotókat tekinthet meg.

Fotók


A képre kattintva további (2006.06.05.-i) fotókat tekinthet meg.

Keresés

Hirdetés

Hirdetés