Túrós táska


Hozzávalók

60 dkg sima liszt,
2 tojás sárgája,
5 dl tej,
8 dkg cukor,
1 cs. szárított élesztő (3 dkg élesztő),
só,
6 dkg margarin,

Töltelék

75 dkg félzsíros túró,
Porcukor,
2-3 tojás sárgája
reszelt citromhéj (citromlé)

Elkészítés

A lisztet az élesztővel, sóval összekavarjuk, majd beledörzsöljük a margarint, 2 tojás sárgájával 8 dkg cukorral, tejjel összegyúrjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk és kb. fél cm vékonyságúra nyújtjuk. Kockára vágjuk, beletesszük a porcukorral, 3 tojás sárgájával, reszelt citrom héjjával (citromlével) ízesített túrót és a csücsköket átlósan összefogjuk. A tetejét tojássárgával, fehérjével (én a maradék fehérjét használom) megkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, hogy összeérjen és kb. 10 percet állni hagyjuk.  Az összeérő részeket zsírral megkenjük. Középmeleg sütőben (160 fok) készre sütjük.
 
Jó étvágyat!

Keresés

Hirdetés

Hirdetés