Túrós táska
Hozzávalók
60 dkg sima liszt,
2 tojás sárgája,
5 dl tej,
8 dkg cukor,
1 cs. szárított élesztő (3 dkg élesztő),
só,
6 dkg margarin,
Töltelék
75 dkg félzsíros túró,
Porcukor,
2-3 tojás sárgája
reszelt citromhéj (citromlé)
Elkészítés
A lisztet az élesztővel, sóval összekavarjuk, majd beledörzsöljük a margarint, 2 tojás sárgájával 8 dkg cukorral, tejjel összegyúrjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk és kb. fél cm vékonyságúra nyújtjuk. Kockára vágjuk, beletesszük a porcukorral, 3 tojás sárgájával, reszelt citrom héjjával (citromlével) ízesített túrót és a csücsköket átlósan összefogjuk. A tetejét tojássárgával, fehérjével (én a maradék fehérjét használom) megkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, hogy összeérjen és kb. 10 percet állni hagyjuk. Az összeérő részeket zsírral megkenjük. Középmeleg sütőben (160 fok) készre sütjük.
Jó étvágyat!