Pulyka húsleves töltelékkel

Aki igazán jó húslevest szeretne készíteni, ne sajnálja az elkészítésére szánt időt és a hozzávalókat. A húsleves titka a hosszú lassú főzés. Készíthetünk a leveshez tölteléket is, amit a főtt hús mellé adunk, vagy a levesbe szeleteljük.

Hozzávalók


2 pulykanyak, 2 pulykaszárny
5 db sárgarépa
2 db petrezselyem gyökér
1 csomó petrezselyem
fél karalábé
1 cikk zeller
1 kisebb karfiol
1 cikk kelkáposzta
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 db burgonya

szemes bors

A töltelékhez

3-5 száraz zsemle (kenyér is jó)
1-2 tojás
1 csomó petrezselyem
1 dl tej

bors

Elkészítés

A húst megmossuk és hideg vízben feltesszük főni.  Amikor felfőtt, a keletkezett habot szűrőkanállal leszedjük, majd beletesszük a megtisztított sárgarépát, petrezselyem gyökeret, petrezselymet, karalábét, zellert, hagymát, fokhagymát, borsot és sózzuk (aki szereti, húsleveskockát is tehet bele ízesítőnek). Kb. 1 óra múlva tesszük hozzá a karfiolt és a kelkáposztát. Az elfőtt vizet pótoljuk (újra sózzuk, delikátozzuk ... ki mit szeret). Mielőtt a leves teljesen elkészülne főzhetünk bele egészben burgonyát.

Töltelék

A száraz zsemléket (kenyeret) az 1 dl tejjel elkevert vízbe áztatjuk, majd jól kinyomjuk. Hozzáadjuk a tojást (amennyit felvesz, ne legyen túl laza, mert folyós marad a belseje!), a felaprított petrezselyemzöldet, sót (delikátot), borsot. Az egészet összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva delikátos, (húsleveskockás) bő vízben megfőzzük. Szeletelve tálaljuk a főtt hús mellé, vagy a levesbe.
 
Akinek van otthon csirke, vagy pulykamáj azt is tehet bele egy kis darabot (apróra vágva).

Keresés

Bejelentkezés

Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Legfrissebbek

Időjárás

Apróhirdetések

Kültéri Fa nyílászárók gyártása valamint zsalugáter spaletta redőny forgalmazása Ország egész területén. Referenciával rendelkezün ...
Tárnoki horgásztónál eladó (tótól az első utca) déli fekvésű, azonnal költözhető, 720 nm-es gyümölcsfás épitési telek lakó faházza ...