Szulák Andrea: Cinema

Nida Judit

Engedjék meg, hogy személyes indíttatásból ajánljam Önöknek a következő lemezt: kedvelem Szulák Andreát. Az utóbbi években főként médiatevékenységéről ismert művésznő elsősorban színész-énekes, és úgy gondolom, sokan egyetértenek velem abban, hogy mind a két területet igényesen, figyelmünkre méltóan műveli.
 
Négy évvel ezelőtt jelentkezett utoljára énekesnőként önálló lemezzel, ezért aztán nagy várakozás fogadta az új produkciót. A Cinema c. CD-n kedvenc filmslágereit énekli, a tőle megszokott igen magas színvonalon. A filmtörténet szinte egészén végigutazhatunk a lemezt hallgatva, hiszen igen régen jelent meg az Óz, a csodák csodája (a Túl a szivárványon c. dal szerepel a lemezen), vagy a Casablanca (Ha elfújja szél). A képzeletbeli időutazást A miniszter félrelép c. magyar film egyik nagy kedvenc slágere, a C’est la vie zárja. A közbeeső állomások, csak kedvcsinálóként: a Sztár születik c. filmből az Evergreen, az Álom luxuskivitelben c. filmből a Holdfolyó, vagy a New York, New York c. filmből a hasonló című, mindenki által ismert sláger, és sorolhatnám tovább.
 
Mindegyik dal más és más, egységessé a lemezt Szulák Andrea személyisége teszi, s az, hogy nem másolni akarja a nagy sztárok előadásmódját, stílusát (pl. Barbra Streisandot), hanem minden esetben saját hangján szólal meg – szó szerint és átvitt értelemben is. Az énekesnő hol magyarul, hol angolul énekel, szerencsénkre nem erőltetve a magyarra fordításokat.
 
Hallgassák meg a lemezt, nem fogják megbánni!

Keresés

Hirdetés

Hirdetés