Omega: Égi jel

Nida Judit

1959. A budapesti József Attila Gimnázium néhány tanulója alapít egy zenekart, sorsolással döntik el, ki milyen hangszert tanuljon. Ezzel egy időben a budapesti Petőfi Sándor Gimnáziumban is alakul egy zenekar.
 
1962. szeptember 23. Az első hivatalos fellépése a két iskolás zenekarból alakult Omega együttesnek a Műegyetem klubjában. Tagjai: Benkő László, Kóbor János, Kovacsics András, Varsányi István, Láng Péter, Künsztler Tamás.
 
Sok-sok változás után a felállás 1971 óta állandó: Benkő László, Kóbor János, Debreczeni Ferenc, Mihály Tamás, Molnár György.
 
45 éve vannak a pályán, és valószínűleg ott is maradnak, amíg egy-egy koncertjükön 70000 ember van jelen. Kóbor János szavaival élve: „ … az Omega úgy tűnik, egy befejezetlen történet, és lehet, hogy az is marad. Szeretek a jelenben élni, és az Omegának ráadásul még jövője is van.”
 
Nyolc év után, 2006 őszén jelent meg tizenhatodik stúdióalbumuk, az Égi jel: Omega, mely egységes hangzású kiforrott album, méltó az Omega életműhöz. A csapat, s ez az egyik legnagyobb érdeme, most sem akart megfelelni az éppen aktuális divathullámoknak, hanem az általuk választott, de mindig frissülő stílust követték. Nagyívű dallamok, tökéletes hangszerelés, a gyorsabb és lassúbb dalok egysége, jó szövegek, profi előadásmód jellemzi a 13 dalt. A kiadványhoz mellékeltek egy DVD-t, melyen az új dalok születésekor a stúdióban és a koncerteken felvett amatőr képek találhatóak, kedves gesztusként az érdeklődők számára.

Keresés

Hirdetés

Hirdetés