Herczku Ágnes - Nikola Parov

Volt nékem szeretőm ...


Érdekes lemezt ajánlok az Önök figyelmébe. Világzene? Népzene? Melyik nemzeté? Nehezen kategorizálható, de mindenképpen nagyon érdekes korong. Kezdésül nagyon röviden az alkotókról:
 
Herczku Ágnes Sátoraljaújhelyen nőtt fel, a Honvéd Együttesben vált ismertté, ahol táncolt, és folklórzenekarában, a Hegedős Együttesben énekelt. Az utóbbi 2002 augusztusában Fonóra változtatta a nevét, az énekesnő azóta is velük van. 2004-ben a Magyar Rádió által életre hívott eMeRTon-díjjal jutalmazták Az év folklórénekese kategóriában.
 
Nikola Parov bolgár származású muzsikus, zeneszerző és producer. 1982-ben alapította meg első zenekarár, a Zsarátnokot. 1993-ban a világhírű Riverdance nevű formációba hívták zenélni, s velük turnézott öt évig - hangszeres szólistaként. 2000-ben megalkotta a Naplegenda című Kárpát-medencei tánc- és népzenei kultúrákat ötvöző táncszínházi előadás zenéjét. 2002-ben alapította meg Balkan Syndicate nevű zenekarát, mely a hagyományokat megőrizve, de némiképp korszerűsítve ad elő népdalokat.
 
A Volt nékem szeretőm c. lemez alaptémája az emberiség egyik legősibb és legcsodálatosabb érzése, a szerelem, annak rokonérzései, s mindezt a nők szemszögéből mutatják be.
 
A korong fogadtatása változatos volt. Álljon itt néhány a vélekedésekből:
 
Mit tehetnék még mindehhez hozzá? Tényleg tessék meghallgatni, és eldönteni, tetszik, vagy nem! Szerintem megéri.

Keresés

Hirdetés

Hirdetés