Gáspár Laci: És mégis forog a föld

Nida Judit

Gáspár Laci harmadik lemezét nem azért ajánlom Önöknek, mert véleményem szerint a bulvársajtóban mostanában igen sokat szerepelt énekest inkább a zenéje alapján kellene megítélnünk, hanem a megasztáros múltja miatt. (Aki egyáltalán nem ismeri őt: az első vetélkedősorozatban ő lett a harmadik, a legjobb férfi résztvevő.) Amíg tartottak a versenyek, nagyon sok elítélő vélemény hangzott el ismerőseim körében is a sorozatról. ”Csak a pénzről szól, előre megrendezték az egészet, fura hangú senkikből próbálnak sztárt faragni”, stb. stb. Szóval cikizték, leszólták, fanyalogtak, ezzel együtt rengetegen nézték. Természetesen olykor kevéssé sikerült produkciókat, hamis hangokat, „intonációs problémákat” vélt felfedezni még a nem igazán vájtfül is, de a lényeg, hogy a szervezők és résztvevők műsorukkal megmozgatták a magyar könnyűzene világát. És bizony, bizony fennakadt a szitán néhány énekes, zenész, akik új színt, változást, mást hozhatnak az említett műfajban. Tehetségesek vagy csak ügyesek? Sztárok vagy azok lesznek? Nem feladatom eldönteni. Abban viszont biztos vagyok, hogy ideje volt ennek a vérfrissítésnek!
 
Ugyanakkor tisztelem azt a néhány „fennmaradt” volt versenyzőt, aki ki tudta használni a hirtelen jött ismertséget, és sok-sok munka eredményeképpen megmutatja nekünk, nem csak egy show erejéig akar és képes a zenével foglalkozni. Mint ahogy Gáspár Laci megfogalmazat: „Az adásnak vége lett, de igazából akkor kezdődött el minden”. A nézők szórakoztatásán kívül erről szólt volna a történet, úgy gondolom.
 
Most pedig itt van az És mégis forog a föld c. album, amely a szakértők szerint az énekes eddigi legkiforrottabb lemeze. A legkiforrottabb, és a leginkább jellemző rá. Aki nem találkozott még a fiatalemberrel, kezdje ezekkel a dalokkal az ismerkedést! Stílusa továbbra is maradt a hagyományosnak mondható funky, soul és R&B , de a szerzemények a korábbiaknál árnyaltabbak, kifinomultabbak, változatosabbak. A dalszerzést, a hangszerelést és a zenei producer teendőit főképpen az énekes maga végezte, de a szövegírást rutinos szerzőkre bízta: Orbán Tamásra és Valla Attilára.
 
Sokszínű, slágergyanús dalokat tartalmazó, ám kerek egész a lemez, hallgassák meg a nyári melegben!

Keresés

Hirdetés

Hirdetés