Sebő-Lázár Ervin: Erdei dalnokverseny 2008Lázár Ervin: (Budapest, 1936. május 5.-2006. december 22.), Kossuth-díjas magyar író, elbeszélő, meseíró, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja - írja a lexikon. Nekem meg a bajuszos Mesélő, akinek sziporkázó elnevezései, szójátékai, egyszerre elgondolkodtató és mulattató történetei az évek során beépültek mindennapi életembe. Sokan vagyunk így vele, hiszen ki ne ismerné Vacskamatit, Dömdödömöt és társaikat? És csak csodálkozom, hogy már két éve elment.


Az Erdei dalnokverseny Lázár Ervin-emléklemez. Vathy Zsuzsa, az író özvegye kérte fel 2008 tavaszán Sebő Ferencet, hogy állítson össze születésnapi műsort férje emlékére. A családi fényképalbumot lapozgató előadásból, a kegyeletüket lerovó kollégák tisztelgéséből készült a lemez. Tartalmaz mások mellett Nagy László vagy Varró Dániel szövegeket is, de prózát is, dalt is. Mindannyiunk örömére elhangoznak rajta pl. a "Ha elpusztul a tulok, szarvából lesz a tülök, de ha én elpüsztülök, belőlem nem lesz tulok" vagy a "Szerda ablakában csütörtök ül, és ordít csütörtökül" rigmusok-versikék is.


A lemez a Hangzó Helikon sorozat legújabb darabja, s mint minden ilyet, egy könyvecske kíséri. Olvashatjuk benne az elhangzó szövegeket, és mi is bepillantást nyerhetünk általa a korábban emlegetett családi fényképalbumba.

Különleges, személyes darab, inkább a bajuszos-mesélős arcot mutatja nekünk, nem a lexikon-ízűt. Szeretettel ajánlom figyelmükbe!


A Zenei Könyvtárban található egyéb Lázár Ervin művek:

- A Hétfejű Tündér - hangoskönyv

- A fájós fogú oroszlán - mesejáték CD-n

- Szegény Dzsoni és Árnika ; Mese Julinak ; A Hétfejű Tündér - hangoskönyv

- Mesék felnőtteknek : válogatott novellák CD-n

- A retemetesz : újabb mesék felnőtteknek - hangoskönyv

- A kisfiú meg az oroszlánok - hangoskönyv

- Bogármese - szerzőtárs Lázár Zsófia - hangoskönyv

- Bab Berci kalandjai - hangoskönyv

- Szegény Dzsoni és Árnika - videófilm

- A porcelánbaba - DVD-film

- A kisfiú meg az oroszlánok - DVD-film


Nida Judit

Keresés

Hirdetés

Hirdetés