Zenei ajánló

Hobo Blues Band: Apák rock and rollja 30 éves jubileumi koncert

2009. március 22.

Tavaly volt 30 éves az 1978. április 18-án megalakult Hobo Blues Band. Az együttes, ami hobbizenekarnak indult, s röpke egy év alatt befutott. Profilja sokszor átalakult, de a bluesos, rockos, balladás irányzatot végig megtartották. A közép-európai bluest.

Snétberger Ferenc: Nomad

2007. november 11.

A lemez kiválasztásakor bevallom, személyes élményem motivált. Sok-sok évvel ezelőtt életem legelső jazz koncertjén a korszakalkotó Stendhal Trió (Dés László, Snétberger Ferenc, Horváth Kornél) varázsolta el a közönséget, még az olyan műfajhoz nem értőket is, mint jómagam.

Diana Krall: From this moment on

2007. július 25.

Diana Krall kanadai énekesnőnek sikerült az, ami talán még senkinek a jazz világában: popsztárokéhoz hasonló népszerűséget elérni és két Grammy díjat besöpörni.

Herczku Ágnes – Nikola Parov: Volt nékem szeretőm

2007. május 21.

Érdekes lemezt ajánlok az Önök figyelmébe. Világzene? Népzene? Melyik nemzeté? Nehezen kategorizálható, de mindenképpen nagyon érdekes korong.

Sebő-Lázár Ervin: Erdei dalnokverseny 2008

2009. január 23.

Lázár Ervin: (Budapest, 1936. május 5.-2006. december 22.), Kossuth-díjas magyar író, elbeszélő, meseíró, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja - írja a lexikon. Nekem meg a bajuszos Mesélő, akinek sziporkázó elnevezései, szójátékai, egyszerre elgondolkodtató és mulattató történetei az évek során beépültek mindennapi életembe.

Gáspár Laci: És mégis forog a föld

2007. július 25.

Gáspár Laci harmadik lemezét nem azért ajánlom Önöknek, mert véleményem szerint a bulvársajtóban mostanában igen sokat szerepelt énekest inkább a zenéje alapján kellene megítélnünk, hanem a megasztáros múltja miatt.

Lázár Ervin: Mesék felnőtteknek

2007. július 7.

Szomorú aktualitása van a Kern András előadásában elhangzó történeteknek, 2006. decemberében eltávozott közülünk Lázár Ervin. Ezért is, no meg magukért a történetekért is ajánlom szíves figyelmükbe a gyűjteményt, melynek különlegessége, hogy az első és az utolsó elbeszélést maga a szerző olvassa fel nekünk.

Music of Scandinavia

2007. február 8.

Különleges, ritka lemezt ajánlok ez alkalommal az Önök figyelmébe. Néhány évvel ezelőtt még, egy-két kivételtől eltekintve, csak nagy nehézségek árán lehetett a kevésbé ismert népek zenéjét beszerezni.
Következő

Keresés

Hirdetés

Hirdetés