Könyvajánló

Vass István Péter: A pokol útján

2011. február 3.

Egy gyógyuló alkoholista vívódásai 2010
Legtöbben hangosan elutasítják, mások csöndesen elfordulnak. Az alkoholbeteg ember ritkán kelt együttérzést, segíteni akarást „egészséges” embertársaiban.

Parapatics Andrea: Szlengszótár

2009. március 22.

Ezzel a bibliával tuti, hogy bevágódsz a lélekidomárodnál: így vili lesz neki, hogy mit rizsázol. És még az ősökkel is együtt mazsizhattok belőle, akik valszeg salátává olvassák majd.

Farkas Zoltán-Sós Judit-Mészáros Mária: Budapest gyerekekkel

2009. január 28.

Ez a különleges útikönyv a főváros és környékének közel 500 látnivalóját mutatja be. Helyet kaptak benne művelődési házak, játszóházak, szabadtéri rendezvények, kulturális programok, gyermekbarát éttermek és cukrászdák is.

Vasné Tóth Kornélia: Szent Iván-éj hazánkban és külföldön; Az ünnep hagyományai az érdi kistérségben (2007)

2008. január 9.

Örömmel ajánlom kollégám, Vasné Tóth Kornélia, könyvtárunk Könyvtári Információs Füzetek című sorozatában megjelent írását, melyben a Szent Iván-éj hagyományait foglalja össze.

Papp Győző - Kovacsics Imre: Magyar utazó - Fürdők - Városok - Vendég

2009. április 23.

A gyógy és wellness turizmus egyre népszerűbb mind a belföldi, mind a külföldi turisták körében.

Scherter Judit: Nők délutáni fényben

2009. február 20.

"Az idővel meg idővel meg kell barátkoznunk úgyis." (Scherter Judit). Mit tegyen egy nő, amikor elveszíti a rugalmas szépségét és tart tőle, hogy mások csak a külsejét látják benne? Hogyan találjon meg magában egy másfajta szépséget?

Jean-Marie Gustave Le Clézio: A láz

2009. január 23.

Talán egyetlen irodalmi Nobel-díjas sem osztotta meg ennyire a nemzetközi kritikát, mint 2008-ban a francia Jean-Marie Gustave Le Clézio. A Svéd Királyi Akadémia indoklásában "új kiindulási pontok, költői kalandok, érzéki extázis szerzőjének, az uralkodó civilizáció feletti és alatti emberség kutatójának, elkötelezett környezetvédőnek" nevezte a 68 éves írót.

Rakovszky Zsuzsa - G. Kristóf Éva: Füvészkönyv gyerekeknek

2008. január 4.

Szépen illusztrált mesés füvészkönyvet mutatott be december első péntekén a gyermekkönyvtárban a két szerző: az érdi illusztrátor, G. Kristóf Éva, aki fiatal nagyiként maga tanult meg rajzolni, s ma már a rangosabb kiállításokon is gyakran szerepel és soproni költőnő barátnője, Rakovszky Zsuzsa.
Következő

Keresés

Hirdetés

Hirdetés