Folyóirat ajánló: Várak, kastélyok, templomok

Történelmi és örökségturisztikai folyóirat Nemcsak azoknak lehet érdekes a kéthavonta megjelenő lap, akik szívesen keresik föl a történelmi Magyarország várait, kastélyait, azok érdeklődésére is számot tarthat, akik csupán elméletben, szívükkel-lelkükkel

Várak, kastélyok, templomok

A lap célja, hogy minél többen fölfedezhessék Magyarország és Európa értékeit, gazdag kulturális örökségét. A külső megjelenésében is vonzó, színes, gazdagon illusztrált lap Műhely rovatában tudományos szintű, mégis olvasmányos tanulmányok szólnak egy-egy vár, kastély vagy akár templom történetéről, a kutatás különböző szeleteiről. A Krónika rovat hasonló tartalmú, de sokkal gyakorlatiasabb, hiszen a műemlékek ismertetésével nem titkoltan az utazók, kirándulók érdeklődését akarják fölkelteni.

Nagyon tetszik a Galériában, a lap közepén - akár kipreparálhatóan is - megtalálható, várakat ábrázoló két kép. A régi metszeten, festményen megmutatott kép hátoldalán megtalálható a műemlék ismertetése mai képével, alaprajzával, megközelíthetőségével. Itt is - mint egyéb helyeken is a lapban - Kőnig Frigyes rekonstrukciós rajzaival találkozhatunk

A Útikalauz rovat címéből is következően útvonaltervet, kirándulási javaslatokat tartalmaz, szintén gazdagon illusztráltan. A Kaleidoszkópban könyvismertetéseket, hasznos információkat találunk. Az eseménytár tartalmazza a történelmi városok, várak, kastélyok programjait, elérhetőségeikkel, megtaláljuk a különböző várjátékok programjait is.

Magam - "vármániás" lévén - jó szívvel ajánlom az érdeklődők, felnőttek és gyerekek figyelmébe is a folyóiratot. Azt gondolom, akiknek nem áll módjukban előfizetni, nem feltétlenül maradnak ki az általa nyújtott élményekből, hiszen a Csuka Zoltán Városi Könyvtár folyóiratpolcán megtalálhatóak a lap számai.

Bazsóné Megyes Klára

Keresés

Hirdetés

Hirdetés