Tövismadarak

Nida Judit

A jól ismert tv-sorozat egybekötött részeit tartja kezében a Kedves Olvasó, hogy rögtön az elején egy jó kis képzavarral kezdjem ajánlásomat.
 
A film alapjául szolgáló regény Collen McCullogh ausztrál írónő tollából született, s az egyik legszebb és legabszurdabb szerelmi történetként tartják számon az angolszász irodalomban. A regény magyarra fordítója nem más, mint Göncz Árpád, volt köztársasági elnökünk, akinek műfordítói munkássága egyértelműen a legnagyobbak között emlegetendő.
 
Az 1983-ban megjelent ausztrál romantikus dráma meséje egy papról szól, aki Isten és saját emberi érzelmei között őrlődik. No és természetesen egy lányról, aki az elérhetetlenre vágyik. Kettejük beteljesedésre váró, tiltott szerelmének krónikája a film. Vágyak, bosszúszomj, félelem, szenvedély – mind-mind megtalálhatóak benne. A főszerepet Richard Chamberlain kapta, aki a film sikeréhez jelentősen hozzájárult.
 
Nagyon sokan örültek, mikor megjelent DVD-n ez a régen látott mű, hisz ők az egyik legszebb szerelmi történetnek tartják. Mások megbotránkoztatónak, megint mások egyszerűen giccsparádénak. Nem tisztem eldönteni, kinek van igaza. Az viszont tény, méghozzá figyelemfelkeltő tény, hogy 1983-ban öt kategóriában Emmy-díjat szerzett ez az alkotás, 1984-ben pedig négy Golden Globe-ot.
 
Jó szórakozást kívánok hozzá!

Keresés

Hirdetés

Hirdetés