Filmajánló

Legyetek jók, ha tudtok

2011. február 3.

Egyik kedvenc filmemet ajánlom megtisztelő figyelmükbe. A Luigi Magni rendezte alkotás megtörtént eseményeken alapul, a főként Rómában élt Néri Szent Fülöp (1515-1595) életét mutatja be.

A Katona József Színház előadásai DVD-n

2009. január 28.

A színházrajongókat, a magyartanárokat és a középiskolásokat célozza meg a Budapestfilm azzal az új sorozattal, amellyel a Katona József Színház régi és újabb előadásait adja kezünkbe DVD formájában.

A porcelánbaba

2007. november 11.

Furcsa történeti utazáson vehet részt, aki megnézi a filmet. Kalandozunk 1850 és 1950 között valamikor, Magyarországon. Bár a konkrét magyar történelmi eseményekre, helyzetekre utalásokat találhatunk, szándékoltan kortalan az egész mese.

Irodalmi feldolgozások

2007. július 25.

Egy könyvtár létének nincs értelme könyvek nélkül, és ez a megállapítás igaz az elsősorban zeneműveket, filmeket kínáló Zenei Könyvtárra is.

12 majom

2009. április 23.

Egy 1995-ben készült, ám DVD-n is megjelent amerikai, különleges sci-fi filmet ajánlok figyelmükbe, melyet Terry Gilliam, a Monty Python társulat tagja rendezett. Az idő és az emlékezés problémái körül szerveződő történetben a főszerepeket Bruce Willis, Madeleine Stowe és Brad Pitt játszák.

Régimódi történet

2008. február 12.

Szabó Magda (1917. október 5. – 2007. november 19.) Szabó Magda saját családjának (anyai ág) krónikáját írta meg a Régimódi történetben. A regény a XIX. sz. harmincas éveitől egészen a XX. sz. elejéig követi nyomon, három generáción keresztül sorsukat.

Babel

2007. július 25.

Már a hazai megjelenése előtt olvastam a filmről, csupa érdekes dolgokat. Aztán megjelent moziban, majd DVD-n, és én nem jutottam hozzá (ó, utálatos időhiány!). Aztán megnézte a barátnőm, és ezzel kommentálta: „Nem mondok róla semmit, nézd meg, és ne számíts könnyed szórakozásra”. Megnéztem, fejbevágott és elgondolkodtatott.

Cirque du Soleil : Corteo (Ünnepi menet)

2007. július 7.

A Cirque du Soleil egyik különleges produkciójának DVD-n megjelent változatát ajánlom az Önök figyelmébe ezúttal.
Következő

Keresés

Hirdetés

Hirdetés