Szepes Gyula Művelődési Központ

2030 Érd, Alsó u. 9.
Telefon: (23) 365-490 Információ
             (23) 364-735 Igazgató
             (23) 360-387 Pénzügy
Honlap: www.szepesmk.hu
E-mail: programok@szepesmk.hu
szepesgypanorama200.jpg
Szepes Gyula Művelődési Központ (panorámakép)

Az 1972-ben megnyílt művelődési központ Emődy Attila és Vukovich Miklós tervei alapján készült el, kertjében Eőry Emil Városvédő angyal szobra látható. Az épület kemény geometrikus vonalaival „tiszta” tömegével, tradicionális hangulatot árasztva talán elsőként tett kísérletet a modern és a hagyományos építészet ötvözésére. A már korábban megalakult klubok, szakkörök, mint például a Képzőművészeti Kör, a Bukovinai Székely Népdalkör, az újonnan átadott épületben otthonra találtak és azóta is működnek, más, új klubokkal, művészeti csoportokkal együtt.


Az intézmény célja, a kultúra közvetítését hitelesen végezni. Az intézmény 2004-ben felvette Szepes Gyula festőművész nevét, aki az érdi táj festője volt, s évtizedekig a Képzőművész Kör vezetője.


A művelődési központ tevékenységében jelentős vonulatot képeznek a művészeti együttesek és a különböző közösségek. Énekkarok, táncegyüttesek, szabadidős-, gyűjtő- és hobby klubok valamint környezetvédelmi, kreatív szakkörök várják az érdeklődőket.

1996 óta fogadja a Szövőműhely a Lakótelepen a szövés, mint mesterség és a természetes anyagok kedvelőit.
 
Az évente megrendezésre kerülő változatos és élményt adó programok méltán népszerűek a városban és a régióban. Izgalmas kiállítások, szórakoztató és értékes színházi előadások gazdagítják a város művészeti életét. A filmkultúra központja is az intézmény, alkalmi filmvetítések, tematikus filmklubok gazdagítják a programkínálatot.
 
A művelődési központ a rendezője a Pest megyei amatőr képzőművészek kiállításának, az Országos Bukovinai Székely Népdaléneklő és Mesemondó Versenynek


Az egész nyáron át tartó Nyári Zenélő Udvar a zenei élet legkiválóbbjainak teremt artikulációs helyet a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében.



Keresés

Hirdetés

Hirdetés