NAVA-pont a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban

A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) feladata a magyar műsorszolgáltatói kötelespéldányok összegyűjtése, megőrzése és kezelése: az intézmény tárolja, feldolgozza és visszakereshetővé teszi az országos földfelszíni terjesztésű televízió- és rádióadók magyar gyártású és magyar vonatkozású műsorait.
 
A műsorszámokat leíró adatok nyilvánosak, a belőlük épített katalógus az internetről bárhonnan elérhető (www.nava.hu).
 
Az intézmény alapszolgáltatása, hogy gyűjteményéhez online hozzáférést biztosít úgynevezett NAVA-pontokon keresztül. NAVA-pontok pl. egyes magyarországi könyvtárakban találhatóak, a NAVA-ban tárolt műsorszámok az ezekben az intézményekben elhelyezett számítógépeken – könyvárunk felnőtt részlegében – tekinthetők, illetve hallgathatók meg, oktatás és kutatás céljából.
 
A NAVA száz magyar játékfilm és több száz 1931-1943 között készített Magyar Világhíradó digitális példányát is elérhetővé teszi. A játékfilmek csak NAVA-pontokon, a híradók azonban az internetről bárhonnan megtekinthetőek. A NAVA – többéves projekt keretében – a Magyar Televízió archívumát is szabadon hozzáférhetővé fogja tenni.


Keresés

Bejelentkezés

Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Legfrissebbek

Aktuális programok

Időjárás

Apróhirdetések

Eladó az érdi piacon jelenleg is üzemelő fix telepítésű, jó forgalmú büfékocsi bérleti joga, akár teljes berendezéssel is/ hütő. ...