Fehér foltok Érden és Környékén?

Létrehozás: 2012. július 7. 14:54 , Utolsó módosítás: 2015. június 23. 11:27 , szsolt
Ismered a virágzó kertvárost, a Magyar Földrajzi Múzeum városát? Ha nemrég laksz itt, ismerkedj! Ha rég, fedezd fel újra, kutasd és keresd fel régi és új értékeit!
Hány éve élsz Érden, megtaláltad már a Fundoklia völgyet? Jártál már ott a tanösvényen? Az Érdre költözők elég hamar hallanak róla, sőt már ki is van táblázva. Ám mégis elszánás kell a felfedezéséhez, tudják ezt már sokan akik megtették, sejtik, akik még nem.

Felfedezni való fehér foltokra akadhatunk a Földrajzi Múzeum városában. Különösen ha még csak néhány éve költöztek ide, ám van aki hosszabb ideje és még mindig nem találja...

Az M7-en túliaknak messze van az érdi Duna, pedig ha tudnák... Ám van aki már felfedezte: Kalandozás az érdi Dunaparton. Az arrafelé lakók sokan a nyomasztó budapesti tömegből költöztek ki Érdre, mert a vágyott családias, sőt családiháza nyugalmat e tájon vélték megtalálni. Ám budapestiek maradtak, s autós életmódra rendezkedtek be, az M7-en, mint egyfajta köldökzsinóron továbbra is a nagyváros szolgáltatásaihoz kötődve.

Érd óvárosiak sem igen mennek az M7 fölé, ahol pedig ilyen igazi érdi kalandokra lehet számítani.

Érd és környéke nevezetességei az Érd Körbe napján készült ÉrdFőTérképen (kattints a fenti térképre!):

Diósd: Kőfejtő, Tájház,
Érd: a Dunaparttól az M7 feletti Levendulás, Magaspart, pincesor, Beliczay szigeti tanösvény,...
Nagytétény: Kastélymúzeum,
Százhalombatta, Régészeti Park, halomsírok, Matrica római város múzeuma,...
Tárnok: Öreghegyi pincesor, Római katolikus műemléktemplom,

Érd Főterét érdesítendő rajzoltuk meg ÉrdFőTérképét, főépítészünk jóváhagyásával, az Érdi Rajzok alkotójával. Jól sikerült a kísérlet, élmény volt annak aki részt vett benne, a kézilabdás lányok, a bringások, a nagycsaládosok, s meglepődött aki csak látta. Aztán nem vártunk a következő esőre, este a megállapodás szerint elmostuk.

A várossal, szervezetekkel és az emberekkel ismerkedéshez az események, rendezvények visznek közel. Nem is kell messze menni, van már program, épp elég, kattints ide, íme itt az egyik helyi programajánló.

Picit kell messzebb megyünk, máris ilyen szép történetre akadhatunk: János Vitéz a ráckevei temetőben. Odáig sem kell elmenni, az ófalusi idősebbek ugyanilyen meglepetésekkel szolgálhatnak.

Itt az egész nyár, tervezd be, ismerd meg! Ismerkedj! Hadd legyen neked is egyre kevesebb az ismeretlen, a fehér folt, s lásd amit látnod érdemes!

Hozzászólás írásához jelentkezzen be!

Legfrissebbek a témában

További oldalak

Keresés

Bejelentkezés

Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Legfrissebbek

Aktuális programok

Időjárás

Apróhirdetések

Eladó az érdi piacon jelenleg is üzemelő fix telepítésű, jó forgalmú büfékocsi bérleti joga, akár teljes berendezéssel is/ hütő. ...