Álmodjunk szépet, nagyot! Érdi-e vagyok?

Létrehozás: 2013. január 3. 13:29 , Utolsó módosítás: 2013. január 3. 17:42 , szsolt
Pest megye 2030-as jövőjéről. Ahhoz, hogy minden érintett „azonos irányba húzza a szekeret”, tisztán kell látni a távlati célt!
Befektetők mondják: "Az ember hajlamos arra, hogy túlbecsülje azt, amit 1 év alatt befektetés útján elérhet, és alulbecsülje azt amit 10 éven belül tőkeépítés útján el tud érni."

Hát még 17 év alatt mire juthatunk, hogyan lehet az jól előre látni?

Pest megye következő évtizedei témában az Érdi Lapban és Pest Megye honlapján is megtalálható írás. Ilyen szép jövőképet nem lehetett könnyű leírni a szakértőknek, hiszen minden csoda benne van. Kánaán, tejjel és mézzel folyó, várható a Megyében! No és ezen belül ha Érd Térségében csak a fele bejön?

"... az itt élő emberek számára egészséges és inspiráló lakókörnyezetet, magas színvonalú szolgáltatásokat, kiegyensúlyozott, természetközeli társadalmi-gazdasági hátteret biztosít."

Ma ugye nagyjából itt tartunk, kicsit világvége hangulatban: Érd el Ma!

"...A hangsúly a magas hozzáadott értékű, innovatív tevékenységekre, a kreatív iparra, a szolgáltatásokra és a turizmusra helyeződik."
Most így néz ki turizmusunk egy meglevő eleme, az óvárosi gáton Budapest felé, illetve felől haladó nemzetközi kerékpárúthálózat szakaszkánk: EuroVelo 6

Azt azért nagy biztonsággal ki lehet mondani: a távolabbi szép jövő eléréséhez majd minden lépést már most jó irányba kell tenni. Igen, a mostani költségvetésekben is ott kell lenni a megvalósítás első egyértelmű lépéseinek.

Innen szép kihívás a jövőkép béli sikeres fejlődés a 2030-as irányítószámúaknak 2030-ra!
Vajon mi kell inkább hozzá, sok pénz vagy sok ész?

Hozzászólás írásához jelentkezzen be!

Legfrissebbek a témában

További oldalak

Keresés

Bejelentkezés

Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Legfrissebbek

Aktuális programok

Időjárás

Apróhirdetések

Eladó az érdi piacon jelenleg is üzemelő fix telepítésű, jó forgalmú büfékocsi bérleti joga, akár teljes berendezéssel is/ hütő. ...